Analytiker gir opp Tesla etter «uberegnelig» Elon Musk

En av Tesla-aksjens hittil fremste tilhengere mener nå at aksjen ikke lenger er investerbar.

OMSTRIDT: Gründer og toppsjef Elon Musk i Tesla.
Publisert:

Nomura Insitnet-analytiker Romit Shah har nedgradert Tesla-aksjen til nøytral fra en tidligere kjøpsanbefaling i et notat med tittelen «Ikke lenger investerbar», skriver Bloomberg.

I teksten starter analytikeren med å påpeke at han har vært en av de mest positive til Tesla på Wall Street siden de tok opp dekning på aksjen i oktober i fjor.

Nå nedjusterer Shah kursmålet på aksjen fra tidligere 400 til 300 dollar per aksje. Analytikeren peker på «uberegnelig oppførsel av Elon Musk».

Bekymret

Shah er blant annet bekymret for toppsjefens stadig hyppigere bruk av Twitter, pedofilianklagene mot dykkeren i Thailand, angrepet på shortere og opptredenen på Joe Rogans podkast, der Musk angivelig røyket marihuana.

Les også: (+) Musk forfremmer Teslas ukjente ryddegutt

Analytikeren sier han har fortsatt tro på selskapets teknologi og vekstmuligheter, men mener det er bedre å stå på sidelinjen til Tesla får bedre ledelse.

Tesla faller 3,92 prosent på Wall Street tirsdag.

Flere skandaler

Den siste tiden har vært turbulent for aksjen, parallelt med de mange, omstridte utspillene fra Musk, og direktørflukten fra selskapet.

Aksjen har falt over 20 prosent siden begynnelsen av august da Musk tvitret at han har sikret finansieringen han trenger for å ta selskapet av børs. Meldingen har ført til at

investorer går til søksmål mot Tesla-sjefen.

Les også

Shortselger saksøker Tesla og Elon Musk etter omstridt tweet

Tidligere saksøkere har anklaget Musk for å forsøke å jekke opp aksjekursen for å ramme spekulanter som hadde veddet på at aksjekursen skulle falle.

Men allerede i mai var Musk i kontroverser:

  • Musk omtalte senere en britisk dykker som hjalp til under et gruvedrama i Thailand som pedofil, og måtte legge seg flat.
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om