Anbefaler kjøp i Hagens Orkla

Analytiker tror tiden er inne for å gå inn.

ORKLAS MEKTIGE MENN: Flere tror det kan komme nye nedsalg fra industrikonglomeratet Orkla, her ved styreleder Stein Erik Hagen og adm. direktør Bjørn Wiggen.
Publisert: Publisert:

De økonomiske utsiktene har blitt mer utfordrende, og aksjekursen i industrikonsernet Orkla har stupt de siste ukene.

Likevel mener Warren Securities at Orklas nedgang - på 13 prosent siden fremleggelsen av andrekvartalsrapport - er overdrevet.

Nå oppgraderes synet på aksjen, fra nøytral til kjøp, fremgår det av en analyse fra senioranalytiker Tor Klaveness i Warren Securities.

Samtidig kuttes kursmålet med 4 kroner.

«Vår SOTP-analyse (Sum of the Parts) indikerer en aksjepris på 51 kroner, ned fra tidligere 55 kroner. Det innebærer en oppside på 18 prosent fra dagens aksjekurs» heter det i analysen.

Warrens nedjustering i kursmålet er hovedsakelig drevet av anslag som indikerer marginalt lavere marginer i Sapa, lavere kraftpriser og redusert verdi av aksjeporteføljen.

I tillegg legger analytikeren til grunn noen lavere multipler i verdsettelsen av Sapa, Borregaard og Jotun. Når det gjelder Orkla Brands opprettholdes estimatene.

Kapitalmarkedsdag blir viktig
Analytikeren mener Orklas kommende kapitalmarkedsdag 14. september vil bli viktig. Konsernsjefene i Orkla ASA, Orkla Brands, Jotun og Sapa vil holde presentasjoner.

- Presentasjonen av Sapa vil bli viktig, og vi er spente på å høre om Sapas syn på markedene, og hvilke tiltak som blir tatt for å tilpasses et mer krevende økonomisk klima.

Kan komme salg av Borregaard
Meglerhusets analytiker mener også at utbytteavkastningen er attraktiv, med henholdsvis 6,5 og 6,9 prosent for 2011 og 2012.

Analytikeren tror også at det kan komme nye nedsalg fra industrikonglomeratet, som i fjor høst kvittet seg med Elkem.

- Det er en mulighet for at Orkla selger Borregaard, hvilket skulle gi om lag 3 milliarder kroner, pluss, mener Warren-analytikeren.

Videre tror han ikke på at Orkla vil selge ut andre store forretningsenheter.

«Ledelsen i Orkla har indikert at Orkla Brands jakter oppkjøpsmuligheter. Imidlertid vil selskapet møte sterk konkurranse fra Private Equity-selskaper, som fortsatt sitter på mye kapital. Derfor er det en risiko for at Orkla vil bli overkapitalisert, noe som kan trigge et ekstraordinært utbytte».

Stein Erik Hagen er gjennom sine investeringsselskaper største aksjonær i Orkla.

Onsdag formiddag omsettes Orkla-aksjen for 43,92 kroner per aksje, opp 1,6 prosent.

Følg Orkla på E24 BØRS

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om