Fransk storbank:  - Vi har ikke problemer

BNP Paribas raser etter artikkel i Wall Street Journal.

TILBAKEVISER: Etter anonyme påstander formidlet i Wall Street Journal om at den franske storbanken BNP Paribas ikke har tilgang til finansiering i dollar, så banken seg nødt til å tilbakevise påstanden gjennom denne pressemeldingen.
Publisert:

For andre dag på rad faller den franske storbanken BNP Paribas kraftig på Paris-børsen.

Mandag varslet ratingbyrået Moody`s at det kan komme en nedgradering av kredittverdigheten til storbankene Societe Generale, BNP Paribas, og Credit Agricole, som følge av deres eksponering mot greske verdipapirer.
Tirsdag er det en kommentar i velrenommerte Wall Street Journal som sender sjokkbølger inn i BNP Paribas.

Under tittelen «What`s the Matter With the French Banks?», skriver Nicolas Lecaussin i franske «Institute for Economic and Fiscal Research», at han i forrige uke snakket med en av lederne i BNP Paribas, og at denne anonyme personen uttalte følgende:

«Vi kan ikke lenger låne dollar. Amerikanske pengemarkeder låner ikke ut til oss mer.»….«Siden vi ikke har adgang til dollar mer, skaper vi et marked i euroen. Dette er en første…..vi håper det vil fungere, om ikke vil den nedadgående spiralen bli et helvete. Da vil ingen mere stole på oss og ingen vil heller låne oss noe mere».

AksjeLongname: BNP PARIBAS ACT.ATicker: E:BNPMarked: EUROrganiasonsnummber:TSID:Trade time: 2011-09-13 14:38:00Last: 26.465Close: 26.12Periode: intraday

Bankkonsernet faller tirsdag ettermiddag nærmere 10 prosent, som kom på toppen av gårsdagens fall på om lag 10 prosent.

- Siste skudd på rykte-treeet
Dagens fall tilskrives disse kommentarene fra den anonyme kilden.

Seniorforvalter Olav Chen i Storebrand Kapitalforvaltning, bekrefter dagens «rykteflom».

- At BNP Paribas sliter med dollarfundingen er siste skudd på rykte-treet og markedsuroen. Igjen er det en «anonym kilde», hvor det ikke kan bekreftes, sier Chen til E24, og viser til at dette bidrar til å sende BNP-aksjen kraftig ned.

NYE RYKTER: - Det er mye ryktespredning for tiden, og få bekreftelser, konstaterer forvalter Olav Chen i Storebrand.

Like etter lunsjtider var aksjen ned 10 prosent.

- Det er mye ryktespredning for tiden, og få bekreftelser, konstaterer forvalteren.

Siden sommeren har aksjekursen i BNP Paribas falt hele 50 prosent.

Avvises kategorisk
Nå ser bankkonsernet seg nødt til å gå ut for å slukke «brannen», viser en pressemelding.

«Vi viser til dagens artikkel, The problem with the French banks, skrevet av Nicolas Lecaussin», skriver den franske banken.

«I artikkelen siteres en anonym sjef i BNP Paribas som konstaterer at banken har et likviditetsproblem i dollar, og at banken deltar i etableringen av et marked i euro for å løse problemet».

«BNP avviser kategorisk uttalelsene fra denne anonyme kilden, og bekrefter at vi er i fullt ut er i stand til å opprettholde dollar-funding på normal måte, enten direkte, eller gjennom swaps», skriver bankkonsernet.

De mener også at Wall Street Journal ikke har gjort jobben sin.

«BNP Paribas er overrasket over at Wall Street Journal har publisert denne meningsytring, som inneholder både uttalelser fra en anonym kilde, og som dessuten inneholder et stort antall ubekreftede påstander og tekniske feil, uten å kontakte banken for bekreftelse».

Følg BNP Paribas med E24 Børs

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no