Markedene venter på amerikansk børsåpning

Analytikere spår flat åpning på Europas børser. Det er ventet økt aktivitet når USA igjen åpner børsene etter Independence Day.

Paddeflatt: Flere analytikere melder om flat åpning, med mulighet for økt aktivitet utover dagen.
Publisert: Publisert:

Det går mot en flat åpning på Børsen tirsdag.

- Det er ventet at Oslo Børs åpner relativt flatt i dag, skriver nettmegleren Netfonds i sin morgenrapport.

I går endte børsen på 427.55 poeng, opp fra 426.12 ved børsstart.

Avventer Wall Street

De amerikanske børsene holdt stengt i går grunnet Independence Day , og markedene avventer børsåpning i USA 15.30 norsk tid.

Dette er delvis også grunnen til at det ikke skjedde mye på de asiatiske børsene i natt. Dermed er det få impulser å hente for europeiske investorer når markedene åpner, skriver Netfonds.

Aktiviteten vil trolig ta seg opp når de amerikanske børsene åpner igjen.

Det er likevel ventet at investorer vil være forsiktige i handelen, som følge av at kinesiske medier melder om en mulig renteøkning til helgen.

I tillegg viser en rapport fra Moody's at omfanget av problemlån hos lokale myndigheter i Kina kan være større enn først antatt.

Flatt også i Europa

- Europa åpner flatt eller lavere etter gårsdagens moderate stigning, og sliter med manglende rettledning fra Wall Street, sier Cameron Peacock, analytiker hos IG Markets.

Dagens viktigste hendelse blir trolig Factory Orders-tallene som kommer fra USA klokken 16.00.

- Hovedsakene forblir mye det samme, Hellas er fremdeles viktig i forhold til å få løst gjeldsproblemene. Ellers er det mulig at PMI-tall fra eurosonen og Storbritannia, detaljhandel i eurosonen og Factory Order-tall fra USA vil gi et kortvarig momentum i dag.

Nervøs oppgang i Asia

Asiatiske aksjer viser lavere oppgang tirsdag, mye på grunn av volatil handel. Bankene var svakere i Hongkong, kinesiske eiendomsutviklere klatret, mens detaljhandelen var ned i Tokyo.

Den japanske Nikkei-indeksen viste 0.2 prosent opp i morgentimene. Indeksen endte med en oppgang på 0.04 prosent og 9.969.48 poeng.

Dagens børsvinner var Tokyo Electric, som seg 7.1 prosent til 421 yen, det høyeste nivået siden 13 mai. Etter en periode med start og stopp virker atomanleggets kjøleanlegg for tredje dag på rad, noe som sendte aksjen oppover.

Publisert:

Her kan du lese mer om