Stolt-Nielsen varsler milliardoppkjøp

Stolt-Nielsen kjøper kjemikalietankvirksomheten til Jo Tankers.

KONSERNSJEF: Niels G. Stolt-Nielsen er konsernsjef i rederiet som bærer familiens navn. Her fotografert under et seminar i Oslo i 2006.

Foto: Jan Petter Lynau VG
 • Johann D. Sundberg
Publisert:,

Kjemikalierederiet Stolt-Nielsen annonserer mandag at de har inngått avtale om kjøp av kjemikalietankvirksomheten til Jo Tankers.

Den avtalte prisen er, ifølge børsmeldingen, 575 millioner dollar, hvilket tilsvarer i underkant av 4,9 milliarder kroner.

Virksomheten Stolt-Nielsen kjøper omfatter 13 kjemikalietankskip og 50 prosent i et selskap som har åtte kjemikalietankskip under bygging.

Stolt-Nielsen skriver i børsmeldingen at oppkjøpet vil bli finansiert av finansiering som er sikret fra selskapets hovedbanker, samt oppkjøpslån og tilgjengelige midler.

Men først må oppkjøpet bli godkjent av relevante konkurransemyndigheter, noe som er ventet å foreligge innen utgangen av september i år.

Les også

Stolt-Nielsen: Ingen tegn til bedring i nær fremtid

Løser fornyelsesbehov

Konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen sier i børsmeldingen at Stolt-Nielsen gjennom oppkjøpet vil få dekket sine behov for fornyelse av sin flåte i flere år.

Han peker også på at oppkjøpet vil gi noe besparelser på kostnadssiden pluss at de får nye ruter i sitt tilbud til kundene.

– Fordi Stolt-Nielsen og Jo Tankers har lignende tilnærming til drift og salg av skipstjenester vil vi raskt og kostnadseffektivt kunne integrere skipene inn i vår verdensomfattende operasjon, sier Stolt-Nielsen i børsmeldingen.

Seks av de 13 kjemikalietankskipene Stolt-Nielsen kjøper har de siste fem årene vært leid av Stolt-Nielsen og er således allerede en del av Stolt-Nielsens virksomhet.

Av de åtte nybyggene ble det første levert i begynnelsen av juli, mens de syv resterende skal leveres i andre halvår 2017 og i 2017, ifølge meldingen.

Les også

Norske redere får svi

Les også

Slipper kartell-bot

Les også

Slipper kartell-straff

Her kan du lese mer om

 1. Stolt-Nielsen

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Påvirket av høye utgifter på drivstoff og tap på skipssalg

 2. Betalt innhold

  Jo Tankers-kjøpet godkjent

 3. Betalt innhold

  50 rederijobber forsvinner i Bergen

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Påvirket av høye utgifter på drivstoff og tap på skipssalg

 6. Resultatfall for Stolt-Nielsen