Slik fikk børskandidaten Ronaldo med på laget

Det er ikke bare danske og norske barn som har fulgt trollet Hugos strabaser på tv-skjermen.

TEAMWORK: Real Madrid-stjernen Ronaldo er hovedkarakter i det siste spillet til Hugo Games.
  • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:

– Ronaldo hadde gode minner om Hugo fra sin barndom. Han hadde sett på tv-showet da han var barn, sier grunnlegger og administrerende direktør Henrik Kølle i Hugo Games til E24.

Den danske spillutvikleren, som har tatt sikte på børsnotering i Oslo, promoterer i disse dager seg selv med et spill som har trollet Hugo og den portugisiske fotballstjernen Cristiano Ronaldo i hovedrollene.

Kølle forteller at selskapet var på jakt etter en profil som var stor på sosiale medier, og lot seg imponere av Ronaldos millioner av følgere.

Les også

De «gjemte» nyhetene fra Apple

– Han er kanskje den største i verden på den sosiale plattformen, og vi visste at det var en god sjanse for at han hadde hørt om vår karakter da denne også er stor i Portugal. Så da solgte vi inn ideen overfor hans agent, sier Kølle.

Agenten lot seg overbevise, og anbefalte prosjektet overfor Ronaldo selv. Fotballstjernen ble begeistret over hvordan han ble fremstilt i spillet, og partene endte med å signere en kontrakt for et halvt års tid siden.

Relativt dyrt

Ronaldo- og Hugo-spillet er et skateboardspill satt til Las Vegas.

– Hvordan kom dere opp med denne ideen?

– Når man driver med spillutvikling, er det viktig å huske at det ikke er den virkelige verden. Det er ingen grenser, sier Kølle.

Han avslører at det er oppdateringer på trappene der Ronaldo vil ferdes i mer «naturlige omgivelser», men ønsker ikke å røpe for mye.

I likhet med mange andre selskaper som lager mobilspill, baserer Hugo Games seg på en inntektsmodell med kjøp av virtuelle ting og tang inne i spillet, såkalte «in-game purchases».

Les også

Dette kan gi rally i brennhete kinesiske aksjer

I tillegg genereres det inntekter gjennom reklame.

Avtalen med Ronaldo og hans team er rettighetsbasert, der selskapet betaler en sum til fotballspilleren for bruk av hans navn og ansikt. Hvor mye, er en hemmelighet.

– Er det dyrt?

– Alt er relativt.

Selskapet har opsjon på ytterligere ett Ronaldo-spill.

Snart fulltegnet

Hugo Games sparket i går i gang emisjonen i forbindelse med børsnoteringen. Selskapet skal hente mellom 35 og 55 millioner norske kroner.

– Noteringsprosessen går veldig bra. Vi har sagt at vi skal hente mellom 30 og 50 millioner danske kroner, og har allerede mottatt forhåndstegning for 45 millioner danske kroner. Så emisjonen er nær fulltegnet, til tross for at den startet i går, sier Kølle.

Tegningsperioden løper i utgangspunktet til den 16. juni. Det er ventet at Hugo Games vil bli notert under tickeren «HUGO» omtrent den 26. juni.

Les også

Nike vinner sponsorkampen mot Adidas

Les også

Cristiano Ronaldo og trollet Hugo skater mot Oslo Børs

Les også

Funcom tar grep – venter spillerflukt

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Ronaldo-spillet har skuffende få nedlastninger

  2. Cristiano Ronaldo og trollet Hugo skater mot Oslo Børs

  3. Dette er Zlatans nye selskapsinvestering

  4. Okea åpner for børsrabatt

  5. Betalt innhold

    Det går ikke an å kalle Flyr-emisjonen noe annet enn krise