Kostholdsgründer om Altinn-brev: - Fristes til å melde flytting fra Norge

Kostholdsmillionær raser etter at Altinn ikke klarer å behandle aksjetransaksjonene hans. - En skandale, mener han.

ANGRIPER ALTINN: Altinn klarer ikke å motta og behandle aksjetransaksjonene til investor Rikard Storvestre. Det får kostholdsgründeren til å rase.
Publisert:

Kostholdsgründer og investor Rikard Storvestre handler mye på Oslo Børs, og gjennomfører rundt 5000 aksjetransaksjoner årlig. Det fikk Altinn til å rope varsku:

«Du har foretatt mange aksjetransaksjoner i 2011 (...) Altinn klarer ikke å motta og behandle en så stor datamengde», kan en lese i brevet fra skatteetaten til Storvestre, gjengitt av Dagens Næringsliv.

- Det er denne typen brev som gjør at jeg fristes til å melde flytting fra Norge.

- At Altinn ikke har kapasitet til å behandle mine aksetransaksjoner er rett og slett en skandale. Bankene behandler jo flere millioner transaksjoner årlig, men noen tusen aksjetransaksjoner fra meg greier de ikke, sier Storvestre til DN.

LES OGSÅ: - Altinn har ikke kapasitetsproblemer

Investoren, som i store deler av året er bosatt i Brasil, forteller at det virker som om det er bedre IT-systemer i Brasil enn i Norge.

- Og Brasil er et u-land, sier Storvestre.

- Dette høres teknisk ut og det er viktig at dette formidles til de som jobber med løsningen, sier Mette Siri Brønmo, kommunikasjonsdirektør ved Brønnøysundregistrene, til avisen.

Altinn er en felles norsk internettportal for å levere elektroniske skjemaer og dokumenter til norske myndigheter.

Den siste uken har Altinn vært i hardt vær, etter at stor pågang og en sikkerhetsglipp førte til at nettportalen i store deler av uke lå nede.

LES OGSÅ:

Publisert: