John Fredriksen dumper aksjer i Seadrill

Vil selge 24 millioner aksjer. Pengene skal brukes på nye kjøp.

FRIGJØR PENGER: John Fredriksens Hemen Holding går fra en eierandel på 28 prosent til 23 prosent i Seadrill. Ifølge børsmeldingen skal pengene brukes på aggressive oppkjøp.
Publisert:

John Fredriksens selskap, Hemen Holding, selger seg kraftig ned i Seadrill.

Ifølge en børsmelding fra Seadrill har Fredriksens selskap inngått en avtale om salg av 24 millioner aksjer i Seadrill og inngått en salgsopsjon med Goldman Sachs om salg av 24 millioner aksjer med et forfall om 90 dager med en strike-pris på 235,149 kroner.

Det betyr at Fredriksen kvitter seg med aksjer for 5,6 milliarder kroner.

E24 BØRS: Følg Seadrill-aksjen

Skal ikke selge mer

Hemen har også inngått en en lock-up-avtale om å ikke selge ytterligere aksjer i Seadrill på ett år.

Ifølge meldingen skal målsetningen med salget være å skape en noe mer differensiert investeringsportefølje for Fredriksen-gruppen, og vil også skape likviditet for å aggressivt forfølge investeringsmuligheter i et marked der det for øyeblikket er overtilbud innen råvareshipping.

Slike muligheter inkluderer salg av finansielt utsatte selskaper, bestilling av nybygg og søke muligheter for konsolidering.

- Hemen Holding eier for øyeblikket 28 prosent av Seadrill. Andelen er for øyeblikket verdt 5,6 milliarder dollar (31,2 milliarder kroner) og representerer en uforholdsmessig stor del av Fredriksen-gruppens investeringsportefølje med rundt 63 prosent av verdien av de børsnoterte selskapene kontrollert av Hemen, heter det i meldingen.

AksjeLongname: SeadrillTicker: SDRLMarked: OSEOrganiasonsnummber: 100460092TSID:Trade time: 2012-02-29 17:30:00Last: 231.7Close: 230.5Periode: 7days

Ned til 23 prosent

Hemens andel i Seadrill vil reduseres fra 28 prosent til rundt 23 prosent etter salget, mens Seadrill-andelen Fredriksen-gruppens investeringsportefølje vil reduseres til 58 prosent.

Offensive planer

Meldingen om Fredriksens aksjesalg kommer kun tre dager etter nyheten om at både Seadrill og Golar LNG skal satse svært offensivt fremover.

De to selskapene har bestilt nytt utstyr for tilsammen 1,6 milliarder dollar, eller omlag 9,12 milliarder kroner.

Les mer: John Fredriksen shopper for over 9 milliarder kroner

Seadrill la onsdag frem resultatet for fjerde kvartal. Selve resultatene var litt under forventningene, men som alltid ligger fokuset på utbytte - og det økte.

Les mer om resultatet her: Seadrill øker utbytte

Publisert:

Her kan du lese mer om