Aksjeanbefalinger

HANDELSBANKEN: Aksjesjefens nye favoritter

Handelsbanken tar to nye selskaper inn i ukeporteføljen.

OLJESERVICE OG SKIPSFART: Aksjesjef Jørn Kjørsvik i Handelsbanken anbefaler hele åtte selskaper. De to nye favorittene er innenfor olje og shipping.

Svein Erik Dahl/Samfoto
  • Jakob Schultz
Publisert:

Aksjesjef Jørn Kjørsvik i meglerhuset Handelsbanken Markets mener klimaet fortsatt vil hjelpe investorene på Oslo Børs.

- I uken som kommer er det meldt fortsatt kaldt vær i store deler av østkysten i USA og i Europa, noe som kortsiktig vil med å dra oljeprisen ytterligere opp, sier Kjørsvik til E24.

Han ser frem til resultatsesongen som åpner denne uken i USA med børslokomotivene Alcoa og Intel.

- Disse to vil kunne påvirke totalmarkedet dersom det kommer vesentlige nyheter fra dem.

Acergy og Golden Ocean

Han velger seg ut to nye favoritter på børsen: Acergy

OSE

ACY

og Golden Ocean

OSE

GOGL

.

- Acergy har en ordrebok på 3,4 milliarder dollar hvis man inkluderer joint-ventures. Dette er bare 12 prosent fra toppen i førstekvartal 2008 når aksjen stod i 120 kroner, påpeker Kjørsvik.

Han ser et betydelig antall subsea-prosjekter for tildeling i 2010 og mener antall tildelinger av subsea-juletrær har potensiale til å vokse med 50 prosent i 2010. Acergy-aksjen står nå i 96,3 kroner.

Handelsbanken har et oljepris-estimat på 85 dollar i 2010, noe som kombinert med et lavere kostnadsnivå i sektoren, understøtter et høyt investeringsnivå hos oljeselskapene.

- Med vår forventning om sterk ordrestrøm vil Acergys inntekter vokse, samtidig som marginene bedres grunnet bedre utnyttelsesgrad på flåten. Dette gjør at vi forventer nesten dobling av inntjening fra 2010 til 2011, sier Kjørsvik.

- Ledelsen vil uttale seg optimistisk

Han påpeker at Acergys ledelse vil ha større interesse av å løfte kursen og være aksjonærvennlige fremover.

- Acergy har akkurat fått på plass en insentiv-ordning for ledelsen, noe vi tror kan gjøre at Acergy vil uttale seg mer optimistisk framover.

Andre subsea selskaper som Subsea 7

OSE

SUB

og Technip har uttalt seg mer positivt om markedet på sine presentasjoner, og vi tror en mer fremoverlent ledelse vil være bra for aksjen, sier Kjørsvik.

Golden Ocean

Aksjesjefen ser også stor oppside i det John Fredriksen-kontrollerte tørrlastrederiet Golden Ocean

OSE

GOGL

.

Han mener Golden Ocean-kursen vil løftes grunnet økt vekst i Kina som vil absorbere flåteveksten som kommer innenfor bulk. Veksten i Kina vil ifølge Kjørsvik føre til økt import av kull og jernmalm.

- Den siste uken har vært en historisk sett svært kald uke i Kina og dette øker forbruket av råvarene. Kullagere i Shanghai er på de laveste nivåene på de siste 10 årene, og kinesere kjøper opp store volum ifra Indonesia, sier Kjørsvik.

Statoil

Han ser flere grunner til at Statoil-kursen

OSE

STL

vil fortsette å klatre fremover. Handelsbanken oppjusterte oljeprisanslagene i midten av oktober og i 2010 legger meglerhuset til grunn en oljepris på 85 dollar fatet (oppjustert fra 70), mot konsensus på 75,2 dollar fatet.

- Statoil er ulik andre store oljeselskap da de har liten raffinerikapasitet og ingen petrokjemisk aktivitet. Oljeprissensitiviteten er høyere enn hos de andre store internasjonale oljeselskap.

- Lavere USD er et generelt problem for norske eksportører, men med 85 prosent av investeringer i dollar for Statoil - og en oljepris som ofte er negativt korrelert med dollaren, er Statoil også i en gunstig posisjon i forhold til annen norsk eksportindustri med inntekter i dollar, sier Kjørsvik.

Frontline

Aksjesjefen har også tro på et annet John Fredriksen-kontrollert rederi.

- Frontline

OSE

FRO

er godt posisjonert mot global utfasing av enkelt-skrogete skip da kun 6 prosent av flåten er single hull. Aksjen vil også løftes av økt global eksport og BNP-vekst. Vi venter færre nye VLCC-er og dermed gode rater fremover, sier Kjørsvik.

Handelsbankens ukeportefølje:

* Acergy

* Golden Ocean

* Frontline

* Orkla

* Opera Software

* REC

* RCL

* Statoil

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aksjeanbefalinger
  2. Handelsbanken

Flere artikler

  1. Hardt Rec-fall på børsen

  2. - Disse aksjene kan stige 100 %

  3. - Tiden er inne for disse seismikk- og riggselskapene

  4. Annonsørinnhold

  5. Nordeas favorittaksje

  6. Oljeservice-jubel på børsen