Kryptomarkedet fortsetter nedover – stor valuta kollapset fullstendig

Onsdag har brakt med seg nok et stort fall for verdens største kryptovalutaer.

KORREKSJON: På to uker har den totale markedsverdien av kryptovalutaer falt fra 813 milliarder dollar til rett over 477 milliarder dollar onsdag formiddag, ifølge Coinmarketcap.
Publisert:

En større korreksjon har rystet kryptoverden de siste dagene, og investorene fortsetter å rømme de største kryptovalutaene onsdag formiddag.

Alle de 20 største kryptovalutaene, målt i markedsverdi, faller.

Bitcoin er ned 13,87 prosent det siste døgnet og koster nå 10.811,40 dollar. Kursen på ethereum har bikket under tusenlappen og koster nå 958,93 dollar etter å ha falt 15,43 prosent de siste 24 timene, ifølge Coinmarketcap.

Korreksjonen har også ført med seg sitt første store «offer»:

Kryptovalutaen kalt bitconnect, som inntil nylig hadde en markedsverdi på 2,7 milliarder dollar, har falt 92,80 prosent de siste dagene.

Total kollaps

Bitconnect har lenge blitt kalt en svindel av sentrale skikkelser i kryptomiljøet, og tirsdag kveld meldte selskapet på sine egne nettsider at de stenger ned handelsplattformen som gjør det mulig å kjøpe og selge kryptovalutaen.

Valutaen, som søndag 7. januar ble solgt for 407,01 dollar, selges nå til 16,07 dollar. På de få kryptobørsene som fremdeles omsetter bitconnect går den til under 16 dollar.

Årsaken til at de stenger plattformen skal være dårlig presseomtale, hackerangrep og ikke minst at de har fått advarsler fra myndigheter i de amerikanske statene Nord-Carolina og Texas om at de driver ulovlig og må avslutte driften.

Bitconnect fungerte på den måten at investorer kunne låne selskapet kryptovaluta i bytte mot avkastning, avhengig av hvor lenge du lånte dem bitcoins eller annen digital valuta.

Selskapet uttalte på sin egen nettside at ved å låne bort kryptovaluta verdt 10.010 - 100.000 dollar, ville dette gi deg opp til 40 prosent avkastning etter 120 dager.

Grunnleggeren av ethereum, Vitalik Buterin, har tidligere advart mot bitconnect. Mannen bak liteocin, Charlie Lee, skrev på Twitter at han synes synd på de som investerte i kryptovalutaen.

Krypto på G20-møte

Både Kina og Sør-Korea har varslet regulering av kryptohandel, og flere sentrale skikkelser har gått så langt som å si at kryptohandel bør forbys.

Dette er antatt å ha påvirket den bredere kursnedgangen.

Men det er ikke bare i Asia det jobbes med å regulere det volatile kryptomarkedet, og sjefanalytiker i Alt Design Shuhei Fujise sier til Reuters at temaet kan bli diskutert blant verdens mektigste ledere i mars.

– Kryptovalutaer kan bli begrenset før G20-møtet i mars, der man kan komme til å diskutere strengere reguleringer av markedet, sier sjefanalytikeren.

På to uker har den totale markedsverdien av kryptovalutaer falt fra 813 milliarder dollar til rett over 477 milliarder dollar onsdag formiddag, ifølge Coinmarketcap.

Les også

Frankfurt-notert selskap kjøper mining-kapasitet i norsk bitcoin-selskap for to milliarder kroner

Les også

Kryptomarkedet stuper etter nye signaler om innstramminger i Asia

Les også

Fra trumpcoin til potcoin – syv elleville kryptovaluer

Publisert:

Her kan du lese mer om