Tungt Seadrill-fall for andre dag på rad

Nedturen fortsetter for det kriserammede riggselskapet Seadrill på en rød børsdag.

RØDT: Det handles i negativt terreng på Oslo Børs tirsdag.
Publisert:

Etter en svak åpning på dagen har fallet tiltatt, og Børsen endte tirsdag med en nedgang på 0,37 prosent.

I går endte de toneangivende amerikanske indeksene på samlet rekordnivå etter en snittbasert oppgang på 0,2 prosent, men startet tirsdag med nedgang.

Ellers er utviklingen for nordsjøoljen (brent spot) falt for dagen. Ett fat handles til 74,56 dollar i spotmarkedet, mens den amerikanske lettoljen WTI er ned til 71,94 dollar per fat like etter klokken 16.30.

Krisen fortsetter for Seadrill-aksjen

Etter gårsdagens kjempeskrell fortsetter nedturen for John Fredriksen-dominerte Seadrill tirsdag morgen. Selskapet kunngjorde i helgen at det er enig med sentrale långivere om en redningsplan for andre gang på få år. Aksjen falt 51,65 prosent mandag, og like etter åpning tirsdag ble det igjen innført automatisk handelsstans i aksjen. Aksjen endte ned 21 prosent.

Les på E24+

Det kan bare være én grunn til at Fredriksen selger Seadrill-aksjer

Tirsdag har det også blitt kjent at Norwegian-kreditorer konverterer krav på 822 millioner kroner til drøye 95 millioner nye aksjer i selskapet, som skal selges i markedet. Aksjen endte tirsdag med en oppgang på 0,46 prosent.

Les på E24+

Tre eksperter: Dette kan bli vinneraksjene under gjenåpningen

Flere nye avtaler

Teknologiselskapet Airthings, hvor tidligere toppalpinist Aksel Lund Svindal er styreleder, kunne tirsdag morgen melde at selskapets produkter, ulike radon- og luftkvalitetsmålere samt tilhørende software, nå skal selges i en rekke amerikanske stater gjennom Carrier Corporation – en ledende leverandør av blant annet kjøleskap og klimaanlegg. Aksjen endte dagen med en oppgang på 8,53 prosent.

Hydro opplyser tirsdag at det har besluttet å investere 45 millioner euro, eller rundt 470 millioner kroner, i ekstruderingsanlegget Nenzing i Østerrike. Investeringen foretas gjennom Hydro Extrusions, og vil øke kapasiteten med 30 prosent i tillegg til å skape ytterligere arbeidsplasser ved anlegget, fremgår det. Hydro-aksjen stiger 1,33 prosent.

Equinor, som legger fram kvartalsresultat onsdag, falt med 0,99 prosent.

Les også

Norwegian-kreditorer vil selge 95 millioner aksjer

Publisert: