Oslo Børs med solid start på uken

Hovedindeksen endte opp 0,98 prosent mandag ettermiddag. Vinnerne var flere av selskapene som legger frem tall tirsdag morgen.

Sommersolen skinner på Oslo Børs, hvor selskapene denne uken starter resultatsesongen hvor tallene for andre kvartal legges frem.
 • Anders Lang-Ree
 • Sindre Hopland
Publisert:

Både DNB (opp 2,38 prosent) og Nordic Semiconductor-aksjen (opp 2,0 prosent) startet uken sterkt på Oslo Børs, dagen før selskapene legger frem tall for andre kvartal.

Selskapene er også blant børsens mest omsatte.

Børsen stengte på solide 1.145 poeng.

Denne uken starter resultatrushet og en rekke selskaper åpner bøkene for offentligheten. Analysesjef Pål Ringholm i Sparebank 1 Markets tror ikke markedet vil bli skuffet over tallene som legges frem.

Les også

Resultatrush på Oslo Børs: – Nå begynner det endelig

Atlantic Saphire-aksjen senket av fiskedød

Selskapet er den store taperen på Børsen. Ved stenging er aksjen ned 15 prosent. Nedgangen kommer etter en melding om en hendelse i et av selskapets fasiliteter, sendt ut i går kveld.

Selskapets foreløpig analyse av hendelsen indikerer at vedlikeholdsarbeid i filtreringssystemet førte til at vannkvaliteten ble ødelagt, som igjen medførte høyere dødelighet.

Det forventes at omtrent 400 tonn fisk har gått tapt som følge av hendelsen, noe som tilsvarer omtrent 17 prosent av årlig volum fra fasiliteten ved jevn produksjon.

Mandag nedjusterte DNB Markets kursmålet sitt fra 140 til 120 kroner per aksje, samtidig som de gjentar kjøpsanbefalingen. Det fremgår av en oppdatering mandag.

– Slike operasjonelle hendelser gir selskapet en skikkelig motbakke for å vinne tilbake markedstilliten, skriver meglerhuset.

Resultatslipp i Aker

Mandag slapp to av Akers fornybarselskaper, Aker Clean Hydrogen og Aker Carbon Capture, resultatene sine.

 • Aker Clean Hydrogen stengte ned 0,54 prosent.
 • Aker Carbon Capture stengte opp 1,35 prosent, etter å ha startet dagen med en svak nedgang.

Resultatet for første halvår viste at Aker Carbon Capture økte inntektene markant. Totalt omsatte selskapet for 132,8 millioner kroner. Driftsresultatet endte på 72,5 millioner kroner. Etter skatt satt selskapet igjen med en bunnlinje på -72,4 millioner.

Samtidig kom Aker Carbon Capture med en melding om at de nå lanserer karbonfangst som en tjeneste – en integrert løsning der bedrifter kun betaler for hvert tonn CO₂ som fanges og ikke slippes ut.

Aker Clean Hydrogen meldte på sin side om at de har fått med oljegiganten Shell på et av prosjektene deres, Aukra Hydrogen Hub. Siden oppstarten og frem til utgangen av første halvår omsatte selskapet for 1,06 millioner kroner. Aker Clean Hydrogen hadde 60,2 millioner i driftskostnader, og driftsresultatet ble -60,3 millioner. Resultatet før skatt endte på -59,5 millioner.

Oljeprisen (Brent Spot) er nede 1,59 prosent til 74,36 dollar. Det har vært knyttet mye usikkerhet til oljeprisen den siste tiden, etter at forhandlingene i Opec+ brøt sammen forrige mandag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Aker Carbon Capture
 2. Aker Clean Hydrogen
 3. Resultatrushet
 4. Atlantic Sapphire
 5. Nordic Semiconductor

Flere artikler

 1. Resultatrush på Oslo Børs: – Nå begynner det endelig

 2. Oslo Børs endte med svak oppgang etter databrikke-bonanza

 3. Aker Carbon Capture lanserer karbonfangst som abonnement

 4. Akers fornybarselskap feirer ettårsdag: Har vokst til 988 ansatte og 15,6 milliarder

 5. Shell blir med i Akers hydrogenprosjekt: Vil lage hydrogen av Ormen Lange-gassen