Stein-Erik Hagen eide Komplett med resultatnedgang

Netthandelskonsernet Komplett fikk en omsetning på 3,6 milliarder kroner. Opp 48,2 prosent fra samme periode i fjor, som følge av NetOnNet-oppkjøpet.

Stein Erik Hagen er storeier i Komplett gjennom sitt selskap Canica Investor.
  • Jonas Hagmansen
Publisert:

Det var i februar at Komplett kjøpte NetOnNet. Uten oppkjøpet falt omsetningen til komplett med 14 prosent fra i fjor.

Overskuddet faller fra 78 millioner kroner før skatt i andre kvartal i fjor til minus 74 millioner kroner i år.

Driftsresultatet (ebit) endte på minus 49 millioner kroner. Det er et fall fra ifjor da driftsresultatet endte på 85 millioner kroner.

Lavere etterspørsel

– Første halvår 2022 ble preget av utfordrende markedsforhold etter perioder med historisk vekst. Dette har ført til lavere etterspørsel og lageroppbygging i hele bransjen, noe som har satt press på marginene våre, sier administrerende direktør i Komplett Lars Olav Olaussen.

Driftsinntektene for privatmarkedet økte til 2,5 milliarder kroner sammenlignet med 1,3 milliarder kroner samme periode i 2021. Trukket fra inntektene fra NetOnNet faller imidlertid inntektene med 27 prosent.

Redusert varebeholdning

Komplett har redusert varebeholdningen med 500 millioner kroner siden starten av 2022. 350 millioner av disse kom i andre kvartal. Det forventes å bli redusert ytterliggere i tredje kvartal, opplyser selskapet.

«Som en konsekvens av lavere etterspørsel blant forbrukerne har hele bransjen opplevd at lagrene fylles opp etter en periode med historisk høy etterspørsel. For å kompensere for dette har konsernet redusert varebeholdningen», skriver selskapet i en melding.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Stein Erik Hagen

Flere artikler

  1. Svake tall fra XXL: Driftsresultatet falt med 200 millioner kroner

  2. Kahoot til værs på positiv Oslo Børs

  3. Hexagon Purus mer enn doblet inntektene i andre kvartal

  4. Oslo Børs steg i takt med oljeprisen

  5. Visma leverer solid vekst