DNO snur tap til overskudd: Tjente 260 millioner i tredje kvartal

Oljeselskapet økte inntektene kraftig, men en nedskrivning trakk ned resultatet.

DNO-topp Bijan Mossavar-Rahmani.
Publisert:

DNO fikk inntekter på 253,3 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 163 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor, viser kvartalsrapporten torsdag.

Oljeselskapet melder om økt salg fra Nordsjøen, i tillegg til at olje- og gassprisene har steget. Også oljeselskaper som Equinor og Aker BP har hatt resultatoppgang i kvartalet i kjølvannet av sterke priser.

Samtidig har DNO tatt en nedskrivning på 40 millioner dollar, knyttet til endringer i fremtidige kostnader og produksjon på blant annet Ula-feltet i Nordsjøen, ifølge selskapet.

Resultathopp

Sammenlignet med fjoråret er resultatene betydelig bedre.

Driftsresultatet landet på 65,4 millioner dollar, opp fra minus 208,1 millioner dollar i tredje kvartal i fjor.

Resultatet etter skatt steg i perioden til 30,9 millioner dollar, tilsvarende 260 millioner kroner, fra minus 122,5 millioner dollar.

DNO melder samtidig om en kontantstrøm fra driften på 163 millioner dollar, samtidig som nettogjelden ble redusert med 36 millioner dollar til 360 millioner dollar, som er det laveste siden 2018.

Lavere produksjon

Samlet brutto produksjon fra den kurdiske regionen i Irak var på 105.179 fat per dag i kvartalet, ned fra 113.742 fat om dagen i tredje kvartal i fjor, viser rapporten.

Nettoproduksjonen fra den kurdiske regionen var på 78.884 fat om dagen, mens nettoproduksjonen fra Nordsjøen var på 13.102 fat per dag i kvartalet.

Publisert:

Her kan du lese mer om