Bezos med inflasjonsstikk mot Biden: – Misvisende

Joe Biden vil at USAs store selskaper skal bidra i kampen mot skyhøy prisvekst. Men Amazon-gründer Jeff Bezos mener presidenten er på villspor.

Jeff Bezos er grunnleggeren av Amazon, og er en av verdens rikeste personer.
Publisert:

Amazon-gründeren har tatt til Twitter for å kritisere den amerikanske presidenten.

Det hele begynte fredag kveld amerikansk tid, da Joe Biden tvitret følgende:

– Vil du få ned inflasjonen? La oss sørge for at de rikeste selskapene betaler sin rettferdige del.

Amazon blir ofte kritisert for ikke å bidra med nok skatt til fellesskapet, skriver Bloomberg.

Ifølge nyhetsbyrået betalte selskapet 3,7 milliarder dollar i skatt i USA i fjor – tilsvarende 36 milliarder kroner. Samme år omsatte selskapet for 469 milliarder dollar globalt – eller 4.569 milliarder kroner.

Grunnleggeren Jeff Bezos er en av verdens rikeste personer, og blir gjerne trukket frem som et symbol på økonomisk ulikhet. Men han ser ikke ut til å ønske å få skylden for den skyhøye inflasjonen også:

– Å heve selskapsskatten er fint å diskutere. Å temme inflasjonen er kritisk å diskutere. Å blande det sammen er bare misvisende, skriver han på Twitter.

I meldingen viser Amazon-gründeren til Joe Bidens «Disinformation Governance Board». Dette er en avdeling i USAs sikkerhetsdepartement som ble opprettet i april. Oppgaven er å jobbe mot feilinformasjon som kan true USAs sikkerhet.

– Det nyopprettede «disinformation board» burde gå igjennom denne twitter-meldingen, skriver Bezos.

– Eller kanskje den burde erstattes med et «non sequitur board» (noe som er usammenhengende red.anm.), fortsetter han.

Inflasjonen i USA har nådd sitt høyeste nivå siden 80-tallet, og det er spesielt energiprisene som trekker oppover. Det siste tallslippet for april viser at den amerikanske prisveksten har gått noe ned, men den avtok ikke like mye som økonomene ventet.

President Joe Biden har understreket at det er USAs sentralbank er viktigst i arbeidet for å få ned inflasjonen, men har lagt frem en egen plan for hvordan Det hvite hus skal hjelpe husholdningene.

Sentralbanken har på sin side gjennomført den største rentehevingen på 22 år, og har varslet at flere vil følge.

Publisert:

Her kan du lese mer om