Finansprofil selger Netflix-aksjene med milliardtap

Hedgefondforvalter Bill Ackman snudde seg rundt og solgte Netflix-aksjene med tap i kjølvannet av skrekkrapporten til strømmegiganten.

Investor og hedgefondforvalter Bill Ackman leder hedgefondet Pershing Square Capital Management.
Publisert: Publisert:

Netflix-aksjen steg betydelig på Wall Street gjennom starten av pandemien, men siden høsten i fjor har kursen falt tungt – en utvikling som fortsatte i onsdagens handel etter varselet om en vekstbrems.

Blant investorene som kastet seg over aksjen for sent var den profilerte finansmannen Bill Ackman, som i slutten av januar kom inn som en av de 20 største aksjonærene, ifølge et brev til investorene, også omtalt av Bloomberg.

Etter den siste turbulensen, er aksjene til hedgefondet hans, Pershing Square Capital Management, nå solgt, skriver Ackman i et ferskt brev.

Ifølge Bloomberg endte investeringen med et tap på 435 millioner dollar, tilsvarende rundt 3,8 milliarder kroner.

– I dag solgte vi vår investering i Netflix, som vi kjøpte tidligere i år. Tapet på vår investering reduserte Perishing Square Funds’ avkastning så langt i år med fire prosentpoeng. Ved stengetid i dag er Perishing Square Funds ned rundt to prosent siden årsskiftet, skriver Ackman i brevet.

Ackman viser blant annet til Netflix’ beslutning om å satse mer på ikke-betalende kunder og annonser.

– Selv om vi tror disse endringene i forretningsmodellene er fornuftige, er det ekstremt vanskelig å forutse påvirkningen det vil ha på selskapets langsiktige abonnementsvekst, fremtidig inntekter, driftsmarginer og kapitalintensitet, skriver han.

– Noe vi har lært fra tidligere feil er å handle raskt når vi oppdager ny informasjon om en investering som er inkonsekvent med vår originale teori. Det er derfor vi gjorde som vi gjorde her, tilføyer Ackman.

Les også

Kinesisk oljegigant til værs i debuten i Shanghai

Venter store kundetap

Strømmegiganten la frem kvartalsresultater etter stengetid tirsdag kveld. Da kom det frem at Netflix mistet 200.000 abonnenter i første kvartal.

Det er første gang siden 2011 at Netflix mister kunder.

Antall nye kunder har lenge vært måleenheten markedet vurderer selskapet etter. Strømmetjenesten hadde 221,6 millioner abonnenter ved utgangen av mars.

Samtidig var spådommen til Netflix for andre kvartal at tjenesten vil miste ytterligere to millioner kunder.

Les også

Tesla venter produksjonstrøbbel ut året

Stupte

Netflix fikk gjennomgå på børs etter tallslippet. Aksjen endte ned over 35 prosent.

Det er det kraftigste fallet siden oktober 2011, ifølge Bloomberg.

Markedsverdien er barbert med 56 milliarder dollar, tilsvarende over 490 milliarder kroner. Aksjen er ned over 60 prosent siden nyttår.

Selskapet pekte blant annet på konkurranse fra andre strømmetjenester som Disney+ og Amazon Prime, deling av kontoer, høyere inflasjon og krigen i Ukraina som årsaker til at det mister kunder.

Det var ikke bare Netflix som hadde en dårlig børsdag blant aksjene som er tilknyttet strømmemarkedet.

Både Disney og Warner Bros. Discovery endte ned rundt 6 prosent. Paramount og Roku falt også.

Publisert: