Pareto setter kjøpsanbefaling på Awilco LNG

Pareto Securities mener Awilco LNG-aksjen kommer til å stige på børs fremover.

Awilco LNG har en flåte på to LNG-skip, «WilForce» og «WilPride».
Publisert: Publisert:

Frakt av flytende naturgass (LNG) er blant shippingsektorene som gjør det sterkt i år, mye på grunn av en gasspris som har skutt i været.

Meglerhuset Pareto Securities gjenopptar tirsdag dekning på gassfraktrederiet Awilco LNG med en kjøpsanbefaling, ifølge en analyse signert analysesjef Eirik Haavaldsen.

– Awilco har utnyttet det sterke LNG-markedet til å sikre dekning inn i andre kvartal 2022 for sine to skip til attraktive rater. Dette bygger en god kontantbunke på 20 millioner dollar ved årsslutt 2021, som gjør at selskapet legger de finansielle problemene bak seg, skriver Haavaldsen.

Pareto Securities’ kursmål er nå på 3,5 kroner, mens aksjen handles til 2,7 kroner på Oslo Børs tirsdag etter en oppgang på 14 prosent siden åpning.

Les på E24+

Aksjene som nærmest flyter på gull

Et av rederiets to skip – WilForce – gikk inn i en 12-månederskontrakt fra slutten av april. Kontrakten skal annualisert gi et driftsbidrag (ebitda) på 18 millioner dollar.

Rederiets andre skip, WilPride, startet samtidig i sommer på en timånederskontrakt på «vesentlig høyere rater» enn WilForce sikret seg i april.

Markedsverdien er på 360 millioner kroner for selskapet som har steget 72 prosent på børs siden årsskiftet. Til sammenligning har Flex LNG, som prises til 7,4 milliarder kroner, steget 95 prosent på børs i år.

Awilco, som er notert på markedsplassen Euronext Expand, legger frem tallene for årets andre kvartal 27. august.

Les også

Fredriksen-rederi hardt straffet på børs: – Fortsetter å tro at Flex LNG er dypt underpriset

Les også

Flex LNG snur fra minus til pluss

Les også

DNB Markets øyner større oppside i Flex LNG-aksjen

Publisert:
Gå til e24.no