Spetalen borte fra rigg-short

Investoren har tatt gevinst i veddemålet mot boligriggselskapet Prosafe, som har en rekke profilerte investorer som aksjonærer.

Øystein Stray Spetalen er en aktiv investor på Oslo Børs.
Publisert: Publisert:

Tidligere i høst ble det kjent at investoren Øystein Stray Spetalen hadde inngått en shortposisjon, et veddemål på kursfall, i det Oslo Børs-noterte boligriggselskapet Prosafe, verdt rundt 14 millioner kroner.

Denne uken var hans heleide investeringsselskap, Tycoon Industrier, for første gang ute av registeret over shortposisjoner i Prosafe-aksjen.

I perioden Spetalen har vært registrert med en shortposisjon, har Prosafe-aksjen falt rundt 20 prosent. Det er ikke kjent nøyaktig hvilke kurser shortposisjonen, som ble økt en gang, ble satt til og dermed ikke størrelsen på gevinsten.

Finanstilsynets lister viser kun posisjoner på 0,5 prosent eller mer av et selskaps aksjer. Dermed er det mulig at Spetalen fortsatt sitter på en mindre posisjon i Prosafe-aksjen enn dette.

Kjendistungt

Prosafe-aksjen hadde steget betydelig i år da investoren tok veddemålet.

Da kjendisinvestorer som Celina Midelfart, Magnus Halvorsen og Edvin Austbø kom inn på eiersiden i mars i år, ble aksjene kjøpt til 71 kroner per stykk, mens kursen nå ligger på 148 kroner. I august var den imidlertid oppe i 250 kroner.

Sammen med at restruktureringen fjernet 1,1 milliarder dollar i gjeld som hadde bygget seg opp gjennom flere tøffe år i riggbransjen, har Prosafe i år meldt om flere kontrakter og levert sterke kvartalsresultater.

På aksjonærsiden i Prosafe er også investorene Arne Blystad og Ketil Skorstad.

– Timingen er fortsatt usikker

Riggsektoren har over flere år vært tynget på grunn av oljeprisfall, som forverret seg da coronakrisen brøt ut.

Siden har oljeprisen steget kraftig, og flere aktører og analytikere øyner bedre tider fremover.

– Utsiktene for etterspørselen i våre kjernemarkeder er gunstige, men timingen er fortsatt usikker. Vi opprettholder vårt fokus på å sikre utnyttelse av våre fartøyer i 2023. I Brasil ser vi økt aktivitet neste år, mens anbudsaktiviteten i Nordsjøen er mer fokusert i 2024 og utover, sa toppsjef Jesper K. Andresen i forbindelse med kvartalstallene tidligere i november, ifølge Infront TDN Direkt.

Les mer om veddemålet og meglerhus’ syn på aksjen:

Les også

Spetalen med millionveddemål mot riggaksje

Publisert:
Gå til e24.no