Analytiker om Nordic Semiconductors resultatskuffelse: – En fryktelig oppdatering

Flere analytikere varslet at resultatprognosene i databrikkeselskapet vil bli kuttet etter en skuffende kvartalsrapport.

STUPER PÅ BØRS: Nordic Semiconductor-aksjen får smekk etter kvrtalsrappoprten for fjerde kvartal.
Publisert:

Tirsdag morgen varslet Nordic Semiconductor (NOD) at inntektene vil krympe i første kvartal og at omsetningsmålet for 2023 ryker.

Beskjeden sendte til slutt aksjen ned 18,2 prosent på Oslo Børs.

Analytikerne i Pareto Securities kaller rapporten «en fryktelig oppdatering», ifølge et notat.

De fremholder blant annet at driftsresultatet for fjerde kvartal havnet 25 prosent under markedets forventning, mens selskapets guidingguidingPrognose for utviklingen fremover. for første kvartal var 27 prosent under forventningene.

Les på E24+

Venter brems i resultatfesten på Oslo Børs: – Litt mindre fantastisk

Nordic Semiconductor varslet en nedgang i inntektene fra 191 millioner dollar i fjerde kvartal til mellom 140 og 160 millioner dollar første kvartal, etter lavere etterspørsel for noen av selskapets produkter samt generell svak etterspørsel i Kina.

Samtidig vil ikke selskapet lenger nå målet for 2023 om inntekter på 1 milliard dollar.

Venter kutt

Samtidig er fortsatt etterspørselen fra de største kundene som bruker de mer avanserte produktene fortsatt sterk, påpeker Pareto.

NOD produserer databrikker (chips), såkalte halvledere eller semiconductors, som er viktige deler i blant annet PC-er, spillkonsoller, biler, smarttelefoner, leker og helsesensorer.

Les også

Nordic Semiconductor tror milliardmål for 2023 ryker

Pareto-analytikerne trekker videre frem at ordrereserven til Nordic Semiconductor krympet med 23 prosent fra forrige kvartal.

Analytiker Petter Kongslie venter at omsetningsprognosene for 2023 vil bli kuttet med mellom 10 og 20 prosent, og at estimatene for driftsresultatet vil falle enda mer.

Resultatskuffelsen i kombinasjon med svak guiding, en ordrereserve som krympet og at omsetningsmålet ble droppet, vil legge «tungt press» på NOD-aksjen tirsdag, skriver han i et notat.

– Tilgivelig

– De kom inn godt under forventningene. Det skyldes mangel på wafere, eller innmaten i chips, sier forvalter Leif Eriksrød i Alfred Berg til E24.

Forvalterens fond er blant de 50 største aksjonærene i Nordic Semiconductor, og må se aksjen stupe etter at selskapet la frem den svake kvartalsrapporten.

– Det er en kraftig reaksjon. Type aksjer med høye multipler får gjerne kraftige reaksjoner hvis de leverer under forventningene, sier han.

Kvartalsrapporten endrer ikke forvalterens syn på Nordic Semiconductor.

– Dette er ting de ikke er herre over selv. Det er en vanvittig etterspørsel etter produktene deres. Det er ikke noe galt med forretningsmodellen. Det er mangel på forsyninger. Det er litt tilgivelig.

Publisert:

Her kan du lese mer om