Netflix overrasker

Netflix snur den negative trenden. Fikk langt flere nye betalende abonnenter enn ventet. Aksjen flyr i etterhandelen.

Publisert:

Tallene fra tredje kvartal viser at selskapet fikk 2,41 millioner nye betalende abonnenter i tredje kvartal. Dette er flere nye brukere enn ventet. Selskapet ventet selv at tallet skulle være på en million.

Etter fremleggelsen av tallene skyter Netflix-aksjen opp nær 15 prosent i etterhandelen.

I første kvartal mistet Netflix 200.000 abonenter, det første kvartalet med kundeflukt på over ett tiår. I andre kvartal mistet strømmetjenesten 970.000 abonnenter.

I fjerde kvartal venter selskapet en omsetning på 7,8 milliarder dollar, hvor nedgangen i veksten skyldes dollarens styrking i forhold til andre valuta, følge selskapet. Forventet vekst for fjerde kvartal er 0,9 prosent.

Omsetningen for tredje kvartal var på 7,9 milliarder dollar og en vekst på 5,9 prosent.

– Etter et utfordrende halvår, tror vi at vi nå er på vei mot å øke veksten. Nøkkelen er å glede abonnentene. Det er derfor vi alltid fokuserer på å vinne seerkampen. Når seriene og filmene våre begeistrer, forteller abonnentene om det til vennene sine og flere seere kommer til, skriver Netflix i rapporten.

Netflix viser til at de i tredje kvartal lanserte noen av sine mest sette filmer og serier, og nevner blant annet Stranger Things sesong fire, Monster: The Jeffrey Dahmer Story og Purple Hearts.

Les på E24+

Aksjeskolen #1: Derfor bør du sette pengene dine på børs

Statser på reklamer

Etter kundeflukten i første kvartal annonserte selskapet at det vil lage en lavprisversjon av strømmetjenesten sin inkluderer annonser.

Det er en stor endring for strømmetjenesten, som så langt har vært helt reklamefri.

Lavprisversjonen, som skal kalles «Basic with ads» rulles ut først ut i 12 land, blant annet USA, Japan, Frankrike og Brasil, 5. november, ifølge Bloomberg.

De som velger strømmetjenestens nye lavprisversjon må belage seg på fire-fem minutter med reklame per time.

Strømmeaksjer hopper

Den kraftige oppturen for Netflix-aksjen i etterhandelen, smitter også over på de øvrige aksjene som livnærer seg av kunders forbruk av innhold.

På videofronten stiger både Disney, Apple og Amazon markant i etterhandelen. Roku gjør det likevel best med en oppgang på nær fem prosent.

Også på musikkfronten er det god stemning. Spotify er en liten halvtime etter tallslippet opp mer enn fire prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om