Wall Street falt markant

Etter en kortere handelsuke grunnet Thanksgiving, endte Wall Street markant ned mandag. Kinas strenge covid-restriksjoner og påfølgende demonstrasjoner tynger markedene.

Det ble en rød start på uken på New York-børsen.
Publisert:

Slik så de toneangivende indeksene ut ved stenging på ukens første handelsdag:

  • Industritunge Dow Jones falt 1,45 prosent
  • Teknologidominerte Nasdaq endte ned 1,58 prosent
  • Den brede indeksen S&P 500 falt 1,54 prosent
Les på E24+

Ukens Investtech: Tre kjøp for kortsiktige investorer

Uro i Kina

I helgen har det vært protester mot Kinas strenge coronarestriksjoner og deres nulltoleransestrategi i en rekke store byer. Dette har ført til økt usikkerhet for veien videre for verdens andre største økonomi, i tillegg til ytterligere uvisshet rundt landets etterlengtede gjenåpning.

Nyhetene bidrar til å tynge investorsentimentet globalt, ifølge Infront TDN Direkt.

Økonomer i Goldman Sachs anser en 35 prosent sannsynlighet for en resesjon i USA neste år og tror at en eventuell resesjon vil sannsynligvis være mild.

I tillegg kan Apple angivelig få produsert 6 millioner færre iPhoner i år enn planlagt på grunn av uroen ved en Foxconnfabrikk, opplyser en ikke-navngitt kilde til Bloomberg. Produksjonsproblemene skal først og fremst gjelde den nyeste Pro-modellen, som er den mest kostbare – og den mest etterspurte. Apple-aksjen falt mandag 2,63 prosent.

Ukens «market mover»

På fredag får vi tall på «nonfarm payrolls» fra USA. Jobbtallene omtales gjerne som «månedens viktigste», fordi det beskriver aktiviteten i verdens største økonomi.

For en måned siden var det ventet 200.000 nye jobber, mens fasit ble 261.000. Også denne gangen er det på forhånd ventet 200.000.

I tillegg får vi tall for «ADP employment change» på onsdag.

Les på E24+

Opptur for tankskip: – Hold på hatten

Publisert:

Her kan du lese mer om