Hoppet nesten 20.000 plasser denne uken

- For et par uker siden lå jeg på 19.000. plass eller noe, sier ukesvinner.

TAR HØY RISIKO: Knut Gythfeldt er denne ukens vinner av Aksje-NM.
Publisert:

- Dette var jo morsomt da. Jeg så da jeg dro hjem fra jobb at jeg lå godt an, og nå traff du meg i det jeg kom inn døra hjemme så det var jo veldig hyggelig.

Det sier ukens vinner, Knut Gythfeldt, til E24.

Uten å kunne skryte av mye erfaring fra aksjehandel, gikk han inn i konkurransen med målsetning om å vinne ved å satse på risikoaksjer.

Og med Diagenic i porteføljen, som snudde opp ned på hele konkurransen tidligere denne uken, kunne han mildt sagt si seg godt fornøyd med de siste dagers oppgang som til slutt medføre ukesseier.

- Jeg gikk inn i dette og tenkte at om jeg går for maks risiko er det alltid håp om å vinne en ukesseier eller noe lignende. Og det funket jo faktisk denne gangen, sier han.

Les også

Elin (76) satser stort i Aksje-NM

Hoppet nesten 20.000 plasser

Med inngang i aksjer som Seabird Exploration og PGS hadde Knut liten tro på noen god plassering i konkurransen som helhet.

- For rundt 2 uker siden lå jeg vel på 19.000. plass eller noe. Dette var mest på grunn av Seabird som har gått helt feil vei hele tiden.

- Men med den sinnsyke oppgangen i Diagenic har jeg vel plasseringsmessig økt med nesten 20.000 plasser, sier han lattermildt.

For uken som helhet opplevde Knut en avkastning på eventyrlige 54,61 prosent, og i skrivende stund er Knut plassert på en 208. plass totalt i konkurransen, men en total avkastning på 32,81 prosent.

KNUT GYTHFELDT: - Det blir ingen seier uten full risiko.

- Dette er nok ganske irriterende for de som sitter og gjør mer aktive handler, og som bruker med tid på dette. Når noen bare kommer sånn og kjører 20.000 plasser.

- Men det er jo en del av dette spillet.

Ingen 1. plass uten full risiko

Ifølge Knut, som til daglig jobber i administrasjonen ved Institutt for klinisk odontologi ved UiO, handler Aksje-NM om vinn eller forsvinn.

Nettopp fordi man enten må være utrolig dyktig og bruke mye tid, eller bare ha mye flaks.

- I spillet er det jo ingen premier for 2. plass, så om man ikke har egenskaper eller tid, har man ikke så mye valg.

- I det virkelige liv er det jo imidlertid noe helt annet. Hadde man vært nest best der så hadde man jo tjent masse penger.

Les også

- Det blir «vinn eller forsvinn»

Håper på mer flaks

Selv om Knut gjorde storeslem denne uken, ser han imidlertid at det er lang vei opp til lederen av konkurransen som helhet. Eneste mulighet ifølge han selv er om han lykkes på ny med en eventyrlig oppgang nummer to.

- Jeg tror nok ikke jeg klarer de 40 prosentene, da skal jeg virkelig ha flaks en gang til.

- Og da tror jeg folk hadde blitt enda surere. Dog tror jeg nok ikke man behøver å frykte det.

Som ukesvinner blir Knut premiert med en Nespresso kaffemaskin og en QX10 av Sony.

Neste uke er den siste i Aksje-NM 2014, og vinneren av tur til Wall Street vil bli avklart fredag kveld. Frem til da ønsker vi alle deltakerne lykke til med innspurten.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om