DnB Nor tjener «steikje» godt på Kid

Kid Interiør har vært en lønnsom kriseinvestering for DnB Nor så langt.

  • E24
Publisert:,

I september overtok DnB Nor eierskapet til interiørkjeden Kid Interiør. Fra overtagelsen og frem til nyttår gikk kjeden med et overskudd på 58 millioner kroner, skriver Finansavisen.

- Det ser ut som Kid-ledelsen har gjort noen riktige grep og at selskapet har positiv utvikling, sier informasjonssjef Thomas Midteide i DnB til avisen.

DnB overtok eierskapet som en kriseløsning da det svenske investeringsselskapet som eide Kid ikke var i stand til å betjene milliardlånet sitt. Banken planlegger imidlertid ikke å være i bransjen for gardiner og nips til evig tid.

"Det er utarbeidet planer for salg av Nordisk Tekstil Holding-konsernet, og arbeidet med å gjennomføre et salg er igangsatt", skriver DnB i kvartalsrapporten sin. Samme sted verdsettes interiørkjeden til rundt én milliard kroner.

Svært mye gjeld

Kid Interiør har 110 butikker og over 1000 medarbeidere, og er en dominerende aktør i det norske markedet. I 2008 hadde kjeden en omsetning på vel 860 millioner kroner.

Det var eierne, ikke kjeden, som hadde problemer. Da det svenske private equity-fondet Industri Kapital satte opp kjøpet av 75 prosent av Kid fra gründer Jul Andrew Gundersen, gjorde de det gjennom et eierselskap (Nordisk Tekstil Holding) med svært høy belåningsgrad.

Før DnBs overtagelse, skyldte de banken hele 1,1 milliarder kroner, et lån de ikke greide å betjene. Daglig leder Thomas Gudbjerg i Kid understreket overfor E24 i mai i fjor, da forhandlingene om overtagelse startet, at Kid Interiør selv ikke har misligholdt gjeld.

- Kid går bra, og vi vil ha et vesentlig forbedret resultat i 2008 sammenlignet med 2007. Vi kjenner finanskrisen vi også og første kvartal var tøft, men andre kvartal er lysere, sa Gudbjerg til E24 da.

Les flere nyheter fra E24

Her kan du lese mer om

  1. DNB
  2. Kid

Flere artikler

  1. DnB Nor slipper unna tapssmell

  2. Danske Markets gjør fire endringer

  3. Skuffer inn

  4. Annonsørinnhold

  5. - Umulig å få langsiktige lån

  6. Venter vekst på 271 prosent for DnB Nor