MobilePay-sjefen: – Vi har fått en betydelig sterkere konkurrent

Norges MobilePay-sjef åpner for å samarbeide med Vipps på tvers av nordiske landegrenser.

BLIR STERKERE: Vipps styrker sin allerede ledende posisjon i Norge mandag. DNB får 106 banker med på sin betalingsløsning. MobilePay-sjef Knut Wangen legger ikke skjul på at hovedkonkurrenten i Norge har styrket sin posisjon.
Publisert:

– Jeg vil si at det er imponerende av DNB, og vil gratulere dem med en flott avtale. Det er en retning som vi i MobilePay er kjent med og har jobbet for over lengre tid, sier leder for Danske Banks MobilePay i Norge, Knut Wangen til E24.

Mandag ble det kjent at 106 banker slutter seg til DNBs betalingsløsning Vipps. Sparebank 1-alliansen er med på samarbeidet, og gir opp betalingssatsingen mCash.

Leder Knut Wangen i MobilePay Norge.

Wangen viser til at MobilePay har fått til et lignende samarbeid i Danmark med Nordea og i overkant av 80 danske banker. Han mener det er naturlig at en konsolidering skulle finne sted også i Norge.

– Dere skulle helst fått til det samme i Norge selv?

– Vi har vært tydelig på at vår invitasjon også gjelder for det norske markedet. Vi har hatt dialog med flere banker om å skape fellesskap rundt MobilePay.

Strekker ut en hånd til Vipps

Han mener likevel Vipps-avtalen er bra ut fra et norsk perspektiv.

– Norske forbrukere har hatt ønske om at bankvesenet samarbeider i større grad. Vi har også hatt ambisjon om å etablere standarder på tvers i det nordiske markedet. Her spiller vi en viktig rolle med en etablert løsning i tre av fire nordiske land.

Les også

Vipps var nede

Han forteller at MobilePay har vært tydelige på at de ønsker å gå i dialog med Swish, den største mobile betalingsløsningen i Sverige. Nå mener han det samme kan bli naturlig i Norge.

– Det er naturlig å se om det er mulig å diskutere løsninger med det nye selskapet Vipps, for å se hvordan man kan skape felles løsninger. Vi vil strekke ut hånden, sier Wangen.

Sterkere konkurrent

– Vil dagens nyhet føre til at dere konsentrerer innsatsen på MobilePay i andre markeder enn det norske?

– Det er litt tidlig å svare på hvordan denne nyheten vil få konsekvenser for den strategiske retningen for MobilePay i Norge. Men vi har fortsatt et tilbud ute i markedet som kan lastes ned av hvem som helst uavhengig av bank. Banker er viktige distribusjonskanaler, men vi har klart å operere MobilePay uten å ha alle bankene i ryggen, sier Wangen.

Les også

Over 100 banker går sammen om Vipps

– Svekker Vipps-samarbeidet MobilePays posisjon i Norge?

– Vi har fått en betydelig sterkere konkurrent.

– Så relativt sett svekkes dere som følge av dette?

– Konkurransen er blitt tøffere. Men vi har en ledende lommebok i mobilbetaling. Produktet er like godt som alltid vært. Det har vi fått mye anerkjennelse for i tester og i møtet med næringslivet. Men vi har en konkurrent som har skaffet seg bedre distribusjonskraft.

Les også

Over 100 banker går sammen om Vipps

Les også

Slik vil de hamle opp med Vipps

Les også

Mobilbetalingskrigen hardner til

Publisert:

Her kan du lese mer om