Vil fly til Argentina for en fjerdedel av dagens pris

Norwegian har planer om å etablere Buenos Aires som et knutepunkt for trafikk i Sør-Amerika.

SER MOT SØR: Norwegian-eier Bjørn Kjos vil utvide selskapets Amerika-satsing til også å gjelde det sørlige av kontinentene.

Foto: Torstein Bøe NTB scanpix
Publisert:

I et intervju med finansnettstedet Bloomberg letter konsernsjef Bjørn Kjos på sløret og forteller at Norwegian kan komme til å fly mellom Buenos Aires og Oslo, London og Paris i løpet av de neste tolv månedene.

Kjos har i helgen vært i Argentinas nest største by, Cordoba, der han ifølge den argentinske storavisen La Nacion blant annet har møtt samferdselsminister Guillermo Dietrich og turistminister Gustavo Santos.

Lavprissatsning?

Les også

Norwegians nye fly kan gi USA-billetter til 570 kr.

Verten under oppholdet var ifølge avisen forretningsmannen Eduardo Eurnekia.

Han er direktør for Aeropuertos Argentina 2000, og dermed øverste sjef for en rekke av de største flyplassene i landet.

Kjos' besøk skal ha vært et ledd i planen om å etablere seg som Argentinas første lavprisselskap, skriver avisen.

Norwegian-sjefen skal ha vært på visitt på tre forskjellige flyplasser rundt om i landet.

– Argentina er en skjult perle for internasjonale turister, med det største potensialet jeg noensinne har sett for å øke antall turistbesøk. Men for å tiltrekke deg turister må du ha billige flyginger, sier Kjos ifølge Bloomberg.

(saken fortsetter under bildet.)

POTENSIAL: Bjørn Kjos sier Argentina har et voldsomt uttappet potensial for turisme. Her en hverdagsscene fra San Telmo-bydelen i hovedstaden Buenos Aires.

Foto: Eitan Abramovich AFP

I intervjuet sier konsernsjefen at innenlandsflyginger til Cordoba også kan være en mulighet og at han snakker med myndighetene i Chiles hovedstad Santiago om mulige ruter.

Kjos mener Norwegian kan komme til å tilby internasjonale flyginger til og fra Argentina til en fjerdedel av den prisene flyselskapene tar i dag.

Norweian vil ikke kommentere

Les også

Dette må til før Kjos vurderer ruter til India og Pakistan

Til E24 sier Norwegian at de ikke kan kommentere Kjos' uttalelser ytterligere.

– Jeg kan ikke gå inn i detaljer her, men det er klart at med så mange fly i bestilling så vil vi utvide nettverket vårt til andre deler av verden, og Sør-Amerika er ett av de markedene vi ser på. Ingen beslutninger har blitt tatt ennå, så det er for tidlig å si noe mer, skriver pressekontakt Astrid Mannion i en e-post.

Flyselskapet venter fremdeles på amerikanske myndigheters godkjenning av søknaden om flytillatelse i USA for det irske datterselskap Norwegian Air International (NAI). Denne tillatelsen vil ikke påvirke mulighetene for oppstart i Argentina, sier Kjos til Bloomberg.

Før helgen meldte Norwegian at de nå, som første europeiske flyselskap, skal rekruttere amerikanske piloter. Selskapet viste til planer om å sette ytterligere 31 fly av typen 787 Dreamliner i internasjonal trafikk i løpet av de neste fem årene.

VAKKERT: – Argentina er en skjult perle for internasjonale turister, med det største potensialet jeg noensinne har sett for å øke antall turistbesøk, sier Bjørn Kjos. Her ser vi Vinciguerra-isbreen i Patagonia, den sørlige delen av Argentina.

Enrique Marcarian
Les også

Norwegians PR-stunt vekker internasjonal oppsikt

Les også

Norwegian kutter håndbagasjen med 40 prosent på enkelte flyvninger

Les også

Hit ble det dyrere å fly i 2015

Her kan du lese mer om