Funcom er avhengig av «hemmelige» inntekter

Spillselskapet gikk nesten i null i første kvartal.

I AMUNDSENS FOTSPOR: Bak denne porten på Sydpolen skjuler en av de største hemmelighetene i «The Secret World» seg. Der får du også se mer av Roald Amundsen.
Publisert:

Spillselskapet Funcom skriver i sin kvartalsrapport at den viktigste faktoren som avgjør inntjeningen er om dataspillet «The Secret World» gjør det godt.

I så måte kan det se ut som om de som liker dataspill lot seg fascinere av det hemmelighetsfulle spillet i første kvartal.

Funcom gjennomførte den første omfattende oppgradering av spillet i løpet av kvartalet.

Det økonomiske resultatet ble vesentlig bedre i forhold til første kvartal i fjor i og med at omsetningen økte fra 2,3 millioner dollar til 6,3 millioner dollar.

Det førte til at underskuddet ble redusert fra 6,1 millioner dollar til beskjedne 74.000 dollar.

Kostnadskutt

I tillegg til økte inntekter bidrar en reduksjon i driftskostnadene med over to millioner dollar til resultatforbedringen.

Spillet «The Secret World» finner sted i en magisk, hemmelig verden, men likevel forholde seg til dagens virkelighet. Spillet finner sted på en rekke steder rundt om i verden - blant annet London, New York og Shanghai.

Ifølge Funcom får vi i «The Secret World» oppleve en verden inspirert av historie og mytologi, moderne konspirasjonsteorier og eldgamle myter.

Funcom skriver i kvartalsrapporten at spillet er den viktigste faktoren som vil avgjøre inntjeningen på mellomlang og lang sikt.

Les også

Sparekniven hjelper Funcom på rett veiHer er Funcoms nye strategiFuncom stenger to kontorerOppsving for The Secret World

Publisert: