Northland styreleder går på dagen

Anders Hvide går på dagen etter fire år som arbeidende styreleder.

GÅR: Arbeidende styreleder, Anders Hvide (innfelt), går på dagen fra gruveselskapet Northland Resources. Selskapet har hatt en svært turbulent start på året med blant annet refinansieringstrøbbel og børs-denotering.
Publisert: Publisert:

- Anders har vært medvirkende til å ta Northland fra å være en juniorutvikler til å bli et jernmalmproduserende selskap. Han har vært til utmerket støtte for ledelsen og de ansatte i sine fire år som arbeidende styreleder, skriver styret i en børsmelding.

Styremedlem Matti Kinnunen er satt inn som fungerende styreleder.

Turbulent år

I januar i år ble det kjent at gruveselskapet måtte hente inn mer enn to milliarder kroner etter en kostnadssprekk som følge av høyere driftskostnader enn ventet.

I tillegg bidro fall i jernmalmprisene, ugunstige valutakurser og høyere kapitalkostnader til børskaos for selskapet.

Aksjen ble suspendert på Oslo Børs etter å ha falt med nesten 70 prosent.

Videre varslet Northland den 8. februar at selskapet stanset alle betalinger for å sikret driften videre, og søkte om konkursbeskyttelse for den svenske virksomheten.

I midten av mars ble Northland-aksjen kastet ut av Toronto-børsen etter at selskapet feilet i å møte børsens krav som ble stilt etter gjeldsforhandlinger for tre av sine svenske datterselskap.

Ny finansieringsløsning

Den 29. april opplyste selskapet om at ledelsen hadde blitt enige med viktige kreditorer for en ny finansieringsløsning.

Løsningen går ut på en omfattende restrukturering, der aksjonærenes eierposter vil utvannes kraftig. Sammen vil aksjeeierne sitte igjen med 5,15 prosent av egenkapitalen i selskapet.

Den nye ordningene innebærer at det utestående sikrede obligasjonslånet på 2,15 milliarder kroner omgjøres til en konvertibelt obligasjonslån med fire prosent rente.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no