Rammet av konflikter: Uber taper milliarder

Ubers inntekter øker, men selskapet taper fortsatt penger. 35 milliarder kroner i minus på bunnlinjen i 2017 - noe av årsaken er betydelige utgifter knyttet til konflikter.

FERSKE TALL: Uber taper fortsatt penger, men inntektene stiger. Det viser ferske tall fra selskapet, som trolig sikter mot børsnotering. Dette bildet er fra et hentested for Uber på LaGuardia Airport i New York.
Publisert: Publisert:

Bildelingstjenesten Uber taper fortsatt penger, men inntektene øker.

Samtidig har selskapet nå lagt bak seg tvisten med Google-eier Alphabet, noe som kan redusere Ubers betydelige juridiske kostnader, ifølge Bloomberg.

Omsetningen i fjerde kvartal økte 12 prosent fra kvartalet før til 2,26 milliarder dollar (17,7 milliarder kroner), mens resultatet etter skatt var på minus 1,1 milliarder dollar, ifølge Wall Street Journal.

Ikke på børs

Uber er ikke børsnotert og trenger ikke legge frem tall for markedet, men selskapet har den siste tiden blitt noe mer åpen og har delt noen tall med mediene.

Selskapet har ikke lagt frem sammenlignbare tall fra 2016, ifølge WSJ.

På årsbasis gikk selskapet med et resultat etter skatt på minus 4,46 milliarder dollar, over 35 milliarder i norske kroner. Omsetningen var på 7,36 milliarder dollar, vel 59 milliarder kroner, skriver avisen.

Japanske Softbank ble nylig enig om å kjøpe 15 prosent av Uber og bli største aksjonær i selskapet, som ventes å søke om børsnotering.

Inngikk forlik

I forrige uke inngikk selskapet forlik med Google-eier Alphabet Inc. etter at Alphabet-selskapet Waymo anklaget Uber for å stjele forretningshemmeligheter.

Uber gikk med på å ikke bruke noen teknologi fra Waymo i sine selvkjørende biler, og gikk også med på å gi Waymo en eierandel i Uber.

Eierandel er ifølge Wall Street Journal verdt 245 millioner dollar, gitt en markedsverdi på Uber på 72 milliarder dollar.

Dara Koshrowshahi tok over som konsernsjef for Uber i september, etter at Travis Kalanick valgte å gå av.

Les mer: Aviser: Dette er Ubers nye sjef

Les også

Inngår milliardforlik om selvkjørende biler

Les også

Uber-gründeren lovet å aldri selge – kan kvitte seg med aksjer for 1,4 milliarder dollar

Les også

Krever Uber-rabatt etter skandale

Publisert:
Gå til e24.no