Resultathopp for Aker Solutions – slår forventningene

Oljeserviceselskapet kan vise til bedring over hele linjen i tredje kvartal. Tilfanget av nye ordrer ble mer enn doblet.

BEDRING: Aker Solutions øker resultatene. Her konsernsjef i Aker Solutions, Luis Araujo (t.v.), og finansdirektør Svein Stoknes.

Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:,

– Ordreinngangen vår ble mer enn doblet i kvartalet mot samme periode ett år tidligere, og vi ser høy anbudsaktivitet i alle våre markeder, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo.

Selskapet han leder kan vise til fremgang i tredje kvartal, der tilfanget av nye ordre beløp seg til 5,9 milliardarder kroner, og ordrereserven var på 36,1 milliarder kroner.

Konsernsjefen sier videre at en viktig utvikling i den siste perioden er den økte ordreinngangen i markeder som Kina, Brasil og Angola.

Slår forventningene

Aker Solutions fikk et resultat før skatt på 233 millioner kroner i tredje kvartal, mot 183 millioner i samme periode i fjor, ifølge kvartalsrapporten onsdag.

Les også

Aker Solutions vinner milliardavtale i Kina

I samme periode steg driftsresultatet til 282 fra 217 millioner, mens inntektene økte til 6,54 milliarder kroner fra 5,42 milliarder.

Inntektene løftes av økt aktivitet innen modifikasjonsarbeid i Nordsjøen, i tillegg til god fremgang på viktige prosjekter innen alle forretningsområder, melder Aker Solutions.

På forhånd hadde analytikerne ventet et resultat før skatt på 194 millioner kroner, ifølge estimater samlet inn av SME Direkt.

De hadde sett for seg et driftsresultat på 254 millioner og en omsetning på 6,38 milliarder kroner.

Les også

Aker Solutions satser på havvind både i California og Norge: – Nordsjøen er ideell

Venter høyere inntekter

Om utsiktene skriver Aker Solutions et det fortsatt er press på prisene, men at det i økende grad er tegn til bedring i markedet. Selskapet viser til at kostnadene har blitt redusert og at oljeprisen har steget.

For hele 2018 ventes det fortsatt at inntektene skal stige med nær ti prosent fra året før, med hjelp fra sterk ordreinngang og utviklingen så langt i år.

For neste år tror Aker Solutions at inntektene vil gå noe opp fra 2018, også det med bakgrunn i sterk ordreinngang, samt fortsatt høy anbudsaktivitet.

De underliggende driftsmarginene er ventet å være på samme nivå som i år.

Les også

– Nordsjøen er ideell for havvind

Les også

Aker Solutions vinner milliardavtale i Kina

Les også

Banker resultatforventningene ned i støvlene

Her kan du lese mer om

  1. Aker Solutions
  2. Regnskap og resultater
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Aker Solutions tilbake i vekst: Venter inntektshopp på over 2 milliarder i år

  2. Femte kvartal på rad med omsetningsvekst

  3. Underskudd for Aker Solutions i fjerde kvartal

  4. Annonsørinnhold

  5. Aker Solutions overrasker med sterk omsetning

  6. Spår nytt år med inntektsvekst