Mer minus for Sevan Drilling

Leverer negativt resultat for det andre kvartalet, men spår synergieffekter med sin nye storaksjonær.

TAPER PENGER: Sevan Drilling noterer røde tall i det andre kvartalet.
Publisert: Publisert:

Sevan Marine melder onsdag morgen at selskapet er gjeldfritt etter salget av Voyageur Spirit. Det er ikke tilfellet for Sevan Drilling, som ble skilt ut fra moderselskapet i 2011 for å drive boreriggvirksomheten.

Sistnevntes resultat for det andre kvartalet tynges av finansposter på minus 40,6 millioner dollar. Dette inkluderer en endelig nedskrivning i forbindelse med forskuddsbetaling på to lån som følge av en planlagt refinansiering i tredje kvartal.

Selskapet meldte tidligere i sommer at riggene Sevan Driller og Sevan Brasil refinansieres gjennom en ny lånefasilitet på 1.750 millioner dollar. I tillegg skal denne lånefasiliteten sikre leveransen av de to nye riggene Sevan Louisiana og Driller 4.

Les også: Sevan Drilling sikrer finansiering

Eksklusiv finanspostene ser det lysere ut for Sevan Drilling. Driftsinntektene endte på 66,1 millioner dollar i årets andre kvartal, mot 26,6 millioner i samme periode i fjor og 57,8 millioner i årets tre første måneder.

Driftsresultatet økte til 7,4 millioner fra minus 2,5 millioner år over år.

Resultatet i kvartalet ble minus 35,5 millioner, mot minus 8,8 millioner for et år siden.

Samtidig meldes det om kommersiell oppetid på 86,1 prosent for Sevan Driller, som hadde noe nedetid i mai og juni. For Sevan Brasil var oppetiden 98,4 prosent i det andre kvartalet.

For selskapets rigger til levering meldes det at progresjonen på disse prosjektene går som planlagt. Sevan Louisiana er ventet levert i oktober i år.

For tiden fremover spår ellers selskapets styre synergieffekter etter at John Fredriksens Seadrill sikret seg kontroll over selskapet tidligere i år.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om