Sevan Marine selger til selskapets gründer

Selskapets gjenværende riggskrog blir overført til nytt selskap.

NY EIER: Skrog 4 og 5 selges fra Sevan Marine til Logitel Offshore.
Publisert:

Riggselskapet Sevan Marine selger de to gjenværende riggskrogene det har stående på det kinesiske verftet Cosco.

Riggene selges for 41 millioner dollar, men Sevan Marine har gitt den nye kjøperen 100 prosent selgerkreditt i tillegg til at det legges opp til et utstrakt samarbeid.

Logitel Offshore er et selvstendig selskap opprettet i samarbeid med Sevan, og det opplyses at riggene skal ferdiggjøres som boligrigger.

Les også: Sevan-gründer med nye riggdrømmer

- Dere selger med hundre prosent selgerkreditt. Hvorfor gjøre dere dette?

- Først og fremst for å bli kvitt forpliktelser i som i sum er på 31 millioner dollar. I tillegg skaper vi en fremtidig inntektsstrøm i form av levering av tjenester og lisensinntekter, sier konsernsjef Carl Lieungh i Sevan Marine til E24.

- Vi skaper en oppside, sier han.

Selgerkreditten skal forrentes med tre prosent rente og Sevan kan omgjøre lånet til aksjer igjen. Da vil de bli 100 prosent eier av skrogene igjen.

Sevan Marine opplyser at deres operasjonelle kostnader vil bli redusert med rundt 4,5 millioner dollar per år, og salget betyr at Sevan ikke lenger har noen forpliktelser relatert til skrogene.

Smedal blir ny eier
Sevan-styrets nestleder Arne Smedal er involvert på eiersiden i kjøperselskapene. Det innebærer at transaksjonen er mellom såkalt nærstående parter og at det gjelder særskilte regler for å unngå at Smedal får en for gunstig avtale med selskapet.

- Det er flere selskaper og avtaler involvert. Vi har hatt betydelig juridisk assistanse og bistand fra revisorer. Vi mener vi er på trygg grunn.

Lieungh er glad for at Sevan Marine nå er et rent teknologiselskap.

Det nyopprettede selskapet Logitel Offshore blir Singapore-basert og eies 100 prosent av CeFront Technology. Eiere i Cefront er Sevan Marines styrenestleder og gründer Arne Smedal, samt medgründer i Sevan, Kåre Syvertsen.

- Den nye strukturen vil frigjøre ressurser til å utvikle nye muligheter i både Sevan og CeFront, sier Cefronts konsernsjef Arne Smedal i en melding.

Han sier CeFront gir de muligheten til å arbeide med ulike prosjekter for en bredere gruppe av kunder.

- Samtidig opprettholder vi de beste relasjoner med Sevan. Gjennom Logitel Offshore ser vi frem til å bygge et selskap med en ny flåte innen støtterigger og offshore-logistikkmarkedet basert på Sevans design, sier gründeren.

Det opplyses at verftsarbeidet på skrog 4 ventes å starte innen kort tid. Skrog 5 ventes igangsatt innen utgangen av året.

Sevan Marine-aksjen sendes opp 9,73 prosent til 20,30 kroner.

E24 omtalte tidligere fredag at Arne Smedal - som står bak en rekke kjente selskaper, men mest kjent for å ha etablert det børsnoterte riggselskapet Sevan Marine - hadde nye planer på gang.

For knappe tre uker siden, 2. mai, registrerte Smedal et nytt selskap i Brønnøysund, med navnet Logitel Offshore.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om