Krypto-selskapet Hubii fikk inn 55 millioner kroner – ville hente 400 millioner kroner

Selskapet startet kapitalinnhentingen for to uker siden. Nå har en rekke investorer puttet til sammen 7,2 millioner dollar inn i Hubii. 

PENGEGLIS: Grunnlegger og direktør av Hubii Jacobo Toll-Messia er godt fornøyd med resultatet av selskapets pengeinnhenting.
 • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

Den norskutviklede innholdsmarkedsplassen Hubii Network har gått under radaren på mange her til lands, men oppgir å ha nådd 50 millioner brukere overfor E24.

For to uker siden startet de sin initial coin offering (ICO) for å hente penger til en innholdsplattform basert på blokkjede-teknologi.

I skrivende stund, fredag ettermiddag, har selskapet hentet omtrent 55 millioner kroner, ifølge direktør og grunnlegger i Hubii Jacobo Toll-Messia.

Kryptovalutaen selskapet lanserer heter hubliit og må kjøpes ved hjelp av ether, som er valutaen tilhørende blokkjede-teknologien ethereum.

– Dere ønsket å få inn så mye som 400 millioner kroner, er dere fornøyd?

– Beløpet vi fikk inn var over minimumsgrensen av hva vi trengte, så vi er fornøyd med resultatet, og vi komme til å være i stand til å bygge produktet med midlene vi har fått inn, sier Toll-Messia til E24.

I forkant av kapitalinnhentingen håpet selskapet på investeringer opp til 400 millioner kroner.

– Jeg har som et mål at vi minimum får inn fem million dollar, noe som bør være mulig når vi klarte 800.000 dollar på fire timer, forklarte grunnlegger og direktør av Hubii Jacobo Toll-Messia til E24 for to uker siden.

PENGEDRYSS: Selv om selskapet håpet på et større beløp i kapitalhentingen, er Hubii fornøyd med beløpet på 55 millioner kroner.

Måten selskapet vil tjene penger er ved å ta et gebyr fra dem som distribuerer innholdet fra portalen.

Det er samme modell som selskapet bruker i dag, men ved den nye portalen vil alle transaksjoner blir gjort ved deres egen kryptovaluta – hubliit.

Vil oppdage «fake news»

BOKSE-HJELP: Verdens beste bokser Floyd Mayweather promoterte Hubii-appen i forkant av kapitalinnhentingen.

Utsatt for hacking

Tradisjonelt har ICOer vært utsatt for en rekke dataangrep eller phishing, med andre ord aktører som oppretter identiske nettsider og prøver å lure investorer.

Det sistnevnte har også skjedd med Hubii via LinkedIn.

«Det foregår svindel gjennom LinkedIn. Vær forsiktige og ikke send dem penger. Frem til nå har de stjålet 4000 dollar», skriver selskapet på Twitter.

Da E24 snakket med selskapet ved begynnelsen av pengeinnhentingen hadde alle svindelforsøk blitt avverget, men ukjente bakmenn fant en vei inn.

– To ulike nettsteder prøvde å svindle investorene våre, men kun en aktør fikk det til, og fikk dessverre stjålet 4000 dollar, sier Toll-Messia.

They are also scamming via LinkedIn. PLEASE BE CAREFUL DO NOT SEND THEM MONEY! #SCAM #ICO So far they have stolen… https://t.co/JmwZwmu1dV

Hjelp fra bokser

Hubii fikk også drahjelp fra verdens best betalte idrettsutstyr.

Floyd Mayweather, ubeseiret verdensmester i fem vektklasser og med over 20 millioner Twitter-følgere, sendte i forkant av ICOen ut en tweet hvor han promoterte pengehentingen.

«Du kan kalle meg Floyd Crypto Mayweather fra nå av», skriver amrikaneren, som nylig beseiret Connor McGregor i en mye omtalt kamp.

«Vi bygger en markedsplass for alt innhold: nyheter, musikk, film, sport! Glad du er med», tvitret Hubii Network tilbake.

– Promoteringen fra Mayweather må være gull verdt?

– Det hjalp definitivt med å skape oppmerksomhet, svarer Hubii-sjef Jacobo Toll-Messia.

Les også

Eksperter mener Kinas kryptoforbud kan være begynnelsen på større reguleringer

Les også

Johan (26) sluttet i Google for å satse på bitcoin

Les også

Dette er kryptovalutaene du må vite om

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Bitcoin
 2. Digital valuta
 3. Digitalisering
 4. Valuta
 5. Entreprenørskap
 6. Gründere
 7. Teknologi

Flere artikler

 1. Norsk krypto-startup hentet 6,3 millioner kroner på fire timer

 2. Norsk krypto-markedsplass vil hente 400 mill.

 3. Spillselskap solgte virtuelt kryptoromskip til 94.000 kroner

 4. På disse datoene kan Norwegians skjebne bli avgjort

 5. Norwegian har oppfylt vilkår for kriselånet fra staten