Resultatrush for gigantene: Analytikerne venter opptur

Alphabet, Facebook, Amazon og Twitter skal alle i resultatilden denne uken.

I ILDEN: Teknologigigantene Alphabet, Amazon og Facebook leverer sine resultater denne uken. Bildet viser en TV på gulvet på New York-børsen da Facebook-sjef Mark Zuckerberg vitnet om Cambridge Analytica-skandalen foran Kongressen i april.

Foto: Spencer Platt AFP
 • David Bach
Publisert: Publisert:

Tre av de fire «FANG»-selskapene (Facebook, Amazon, Netflix og Google, nå Alphabet) slipper sine kvartalsresultater denne uken.

Først ut er Googles morselskap Alphabet, som legger ut sine kvartalstall etter at Wall Street stenger mandag kveld.

I et dokument sendt inn til SEC fredag skriver Alphabet at de planlegger å føre milliardboten fra EU-kommisjonen i regnskapet for andre kvartal, til tross for at selskapet har sagt at de vil anke avgjørelsen.

Alphabet er ventet å levere et resultat etter skatt på 6,72 milliarder dollar, og EU-boten på 4,34 milliarder euro, eller 5,07 milliarder dollar, vil dermed stå for et solid innhugg på selskapets bunnlinje.

Venter opptur

Google-sjef Sundar Pichai skrev i et blogginnlegg onsdag i forrige uke at Google, som en direkte konsekvens av EU-boten, kan komme til å kreve betalt for operativsystemet overfor mobilprodusentene, ifølge Marketwatch.

En undersøkelse utført av FactSet viser at analytikerne i snitt venter at Alphabet tjener 9,66 dollar per aksje i andre kvartal, mens en tilsvarende undersøkelse av Estimize viser 9,77 dollar per aksje, skriver Marketwatch. Analytikerne har imidlertid ikke tatt høyde for EU-botens jafs i kvartalsresultatet.

For et år siden tjente selskapet 8,90 dollar per aksje, den gangen uten å ta den forrige EU-boten på 2,8 milliarder dollar med i beregningen, skriver Wall Street Journal.

Analytikerne venter samtidig en inntjening på 25,6 milliarder dollar, sammenlignet med 20,9 milliarder året før.

Giganter på rekke og rad

Onsdag er det Facebook som står for tur. Her venter analytikerne at aksjen klatrer 30 prosent opp til 1,72 dollar per aksje, mens inntektene hopper 43 prosent til 13,3 milliarder dollar, ifølge Investor's Business Daily.

Samtidig er det ventet at Facebook kommer til å rapportere om en liten oppgang i antall aktive brukere, etter de siste månedenes storm rundt Cambridge Analytica-skandalen.

Amazon følger hakk i hæl torsdag, og det er ventet at selskapet vil runde én milliard i fortjeneste for tredje kvartal på rad.

Ifølge Wall Street Journal venter analytikerne at alle de tre selskapene vil ha tosifret prosentvis økning i både resultat per aksje og driftsresultat.

Har vært under skyts

Både Alphabet og Facebook er under gransking for måten de behandler personlig informasjon. Senest 29. juni ble det kjent at Facebook fortsatte å gi 61 selskaper tilgang til personlig brukerdata i et halvt år etter at de selv sa de hadde sluttet i 2015, ifølge Wall Street Journal.

Amazon fikk i vår president Donald Trumps harme rettet mot seg, da han flere ganger langet ut mot Jeff Bezos, selskapets forretningsmodell og dets innvirkning på økonomien.

Bezos' formue, som er tett knyttet opp til utviklingen i Amazon-aksjen, fikk barbert vekk nærmere 12 milliarder dollar, tilsvarende over 90 milliarder kroner, som følge av Trumps Twitter-tirade, ifølge beregninger basert på Forbes' milliardærindeks. Dette synes imidlertid ikke å ha fått konsekvenser for aksjekursen til noen av selskapene i det lange løp, da samtlige har nådd rekordhøyder de siste ukene, skriver Wall Street Journal.

Apropos Twitter: Fredag er det mikrobloggtjenesten som skal avsløre resultatet for kvartalet som har gått. Aksjen i selskapet har steget 88 prosent det siste året, og ifølge analytiker Todd Gordon i Tradinganalysis.com står Twitter overfor nok et hopp når resultatet slippes mot slutten av uken. Det sier han til CNBC.

Tyvstart fra Netflix–Apple i neste uke

Strømmetjenesten Netflix tyvstartet FANG-aksjenes resultatsesong mandag i forrige uke, men bommet på sine egne forventninger om nye abonnenter for første gang på fem kvartal, og måtte se aksjekursen stupe da de publiserte sine resultater. Resultatet per aksje kom inn på 85 cent per aksje, men omsetningen endte på 3,91 milliarder dollar.

Men resultatskredet for teknologikjempene er ikke over. Neste uke, nærmere bestemt tirsdag, publiserer Apple sin rapport. I juni ble det kjent at Apple vurderer å lage én enkelt abonnementstjeneste som skal tilby selskapets originale TV_programmer, musikktjeneste og magasinartikler. Det vil i så fall bli en tjeneste med store likhetstrekk til Amazon Prime, skriver nettstedet The Information.

31 analytikere har overfor Yahoo Finance kommet til et snittestimat på 2,18 dollar i fortjeneste per aksje for Apple, mot 1,68 i fjor.

Dagen, onsdag neste uke, etter er det Tesla som står for tur. Der står det verre til, etter Tesla-gründer Elon Musks uheldige Twitter-krangel etter grottedramaet i Thailand.

Ifølge 20 analytikere som Yahoo Finance har spurt, ventes selskapet å tape 2,79 dollar per aksje, mot et tap på 1,33 dollar i fjor.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Alphabet
 2. Facebook
 3. Amazon
 4. Twitter
 5. Netflix

Flere artikler

 1. Teknologikjemper har falt med 4.900 mrd. fra toppen

 2. Alphabet faller tungt etter kvartalsrapport

 3. Oljefondet har tjent 170 mrd. kr på amerikanske teknologiganter - hittil i år

 4. Analytikere skriker «kjøp» før tek-gigantenes resultatslipp: – Synet vårt på sektoren er styrket

 5. Knalldag på Wall Street: Netflix til værs etter tallslipp