Tror fem amerikanske banker tjente 167 milliarder

Dette er ventet når de amerikanske storbankene denne uken starter kvartalsrapporteringen.

I ILDEN: Det er denne uken duket for kvartalstall fra flertallet av de amerikanske storbankene. Bildet viser JP Morgans hovedkontor i Hong Kong.

Foto: Philippe Lopez AFP
  • Anders Park Framstad
Publisert:

En ny runde med selskapsresultater, denne gangen for tredje kvartal, er i ferd med å bli rullet ut.

Her hjemme drøyer det litt før de virkelige storkanonene skal i ilden, men på den andre siden av Atlanterhavet er det full fart allerede denne uken.

Blant resultatene som først står for døren, er tall fra fem av de store amerikanske investeringsbankene. Disse er ventet å melde om et samlet resultat på 21 milliarder dollar, ifølge amerikanske medier.

Les også

Blant Europas dyreste før selskapene skal i ilden

I norske kroner tilsvarer dette drøyt 167 milliarder på dagens kurs. Brutt ned tilsvarer det vekst i et relativt moderat tempo.

Den amerikanske finanssektoren som helhet er ventet å kunne vise til en annualisert vekst på 4,3 prosent, viser tall fra Factset. Dette innebærer en nedjustering fra et opprinnelig anslag på 10,1 prosent.

– Resultatene vil sannsynligvis være lunkne grunnet veldig svak lånevekst, moderat økning i rentemarginene og svake trender i kapitalmarkedene, i noen grad motvirket av lavere kostnader og høyere grad av betjente lån, skriver analytiker Vivek Juneja i JP Morgan i et notat, ifølge Marketwatch.

Favoritten og outsideren

Bakgrunnen før «bank-uken» starter er et lengre strekk med bedre resultater enn ventet fra storbankene – ifølge Nasdaq har JP Morgan overrasket på oppsiden syv kvartaler på rad, Citigroup i ti.

Det er knyttet størst forventninger til JP Morgan, som er den største av bankene målt på markedsverdi og eiendeler. Her ser analytikerne for seg et resultat på 6,4 milliarder dollar, ifølge CNN.

Lavest er forventningene til Wells Fargo, som er ventet å melde om flat utvikling. De merker fortsatt etterdønningene etter kundejuks-saken.

JP Morgan legger frem tall torsdag, og etterfølges av Bank of America, Citigroup, Wells Fargo og PNC Financial Services. Goldman Sachs og Morgan Stanley står på kalenderen tirsdag neste uke.

Tror selskapene vil levere

For aksjemarkedet i USA som helhet, er tredje kvartal ventet å bringe med seg inntjeningsvekst på 2,81 prosent på årsbasis. Topplinjeveksten estimeres til 4,79 prosent, igjen ifølge Factset.

Et tøffere sammenligningsgrunnlag, og muligens noe uro for eventuelle effekter fra ekstremværet som har herjet de amerikanske kyststatene, kan være forklaringen til de relativt beskjedne forventningene.

Dette gjør imidlertid også at det for flere bør være overkommelig å levere som, eller bedre enn, forventet.

– En blanding av konservativ guiding og et sterkt første halvår, fortsatt økonomisk vekst og gradvis økende marginer setter opp kvartalet for enkelt å kunne overraske positivt. Vi tror selskapene igjen vil levere mot konsensusforventningene, skriver Morgan Stanley i et ferskt notat.

Få nyhetene først!

Last ned mine 24 i App Store eller Google Play for mobil og nettbrett.

Les også

Wall Street-fall før resultatrush

Les også

Wall Street Journal: Goldman Sachs åpner dørene for bitcoin

Les også

Storbank spår Buffetts etterfølger

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Bank
  2. JPMorgan Chase

Flere artikler

  1. Derfor overrasket alle de amerikanske storbankene

  2. Walmart-byks løftet Wall Street

  3. Nå er listen lagt høyere for selskapene på Wall Street

  4. Dette skjer denne uken: Brexit-møte og amerikanske banktall

  5. Storbanker higer etter å kjøpe tilbake egne aksjer