Odin-sjef skal selge alt eller doble i H&M etter kapitalmarkedsdag

Investeringssjef i Odin-fondene er glad for at H&M innrømmer feil, og vil enten doble aksjebeholdningen i H&M verdt 174 millioner kroner - eller kvitte seg med den.  

FORKLARING: H&Ms arving og konsernsjef Karl-Johan Persson hadde mye å forklare under torsdagens kapitalmarkedsdag i Stockholm. (Bildet er fra resultatfremleggelse i januar 2017)
 • Sindre Hopland
Publisert:

– Det er helt fullt her borte, jeg tror hele finansbransjen i Stockholm er tilstede, og det er fysisk ikke plass til flere inne i lokalet, sier Odin Fondenes investeringssjef Vegard Søraunet på telefon fra den svenske hovedstaden.

Det har vært knyttet stor spenning til møtet hvor ledelsen for første gang må greie ut om dårlig salg, for dårlig nettsatsing, som igjen har ført til en real knekk i aksjekursen.

– Jeg opplever det positivt at de er mer åpne enn hva de har vært tidligere, og de viser at det er sterk vekst på nettet, som også er bra, sier Søraunet.

For første gang letter også H&M-konsernet på nettsløret, og forklarer at netthandelen sto for 12,5 prosent av det totale salget i gruppen, noe som resulterte i nettinntekter på 29 milliarder svenske kroner.

Selge alt eller doble

ODIN-SJEF: Investeringssjef Vegard Søraunet skal enten doble H&M-beholdningen eller selge alle aksjene i etterkant av kapitalmarkedsdagen i Stockholm.


Odin-sjefen har en stor beslutning å ta når de kommer tilbake til kontoret i Oslo.
Hva som blir utfallet av kapitalmarkedsdagen er enda ikke avgjort.
– Om du tror på hva selskapet formidler i dag når det kommer til vekst, burde man kjøpe aksjen i dag. Samtidig blir jo ofte kapitalmarkedsdagen en begivenhet for storstilt markedsføring, og det farger jo oppfatningen, sier Søraunet og fortsetter:
– Vi skal ta med oss budskapet og tallene og putte det inn i våre egne modeller, og deretter ta en beslutning om hva vi bør gjør videre.
Ifølge Søraunet blir det vinn eller forsvinn for H&M-aksjen.
– Jeg skal enten selge meg ut eller doble, og jeg er ikke overbevist om hva som er det lureste enda.
Odins Sverige A-fond har aksjer for 174 millioner kroner i H&M, noe som tilsvarer 1,78 prosent av porteføljen.

– Mange mener at toppsjefen må gå, hva tenker du etter dagen i dag?

– Det er også veldig godt å se at de innrømmer feil de har gjort siste årene, og spørsmålet nå er om selskapet klarer å hente seg inn, eller om det er for sent, sier han.

Å selge en opplevelse

Men kapitalmarkedsdagen handlet ikke bare om å innrømme feil, men like mye om hva man planlegger å gjøre for å fikse det som har gått galt.

Les også

H&M letter på nettsløret – selger for 29 milliarder kroner online

Her mener Odin-sjef Søraunet at budskapet var bra.

– De er tro mot omnikanal-konseptet, og la stor vekt på hvordan de skal gjør handel i butikkene til en opplevelse, ikke et sted hvor man står i kø, sier han.

Søraunet er glad han ikke har like stor H&M-beholdning som mange av de andre i det stappfulle konferanserommet han sitter i.

– Selv om det er en mager trøst har vi mindre eksponering til H&M enn vår referanseindeks og mange av våre Sverige-konkurrenter.

Det er også andre norske fond er eksponert mot H&M, blant annet Ferd Invest-fondet som har tidligere hadde selskapet som sin største investering, men som nå har solgt seg ned til 1,2 millioner aksjer som i torsdag er verdt 163,8 millioner kroner.

H&M-aksen er ned 5,58 prosent på Stockholmsbørsen onsdag ettermiddag til 133,58 kroner aksjen, ifølge Infront.

Les også

H&M vurderer aksjebasert utbytte

Les også

Nettrival med H&M-frieri

Les også

H&M stopper produksjon av angoraklær

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. H&M
 2. Netthandel
 3. Digitalisering
 4. Forbrukerspørsmål
 5. Teknologi

Flere artikler

 1. Dumper alle aksjer i H&M

 2. Stjerneforvalter Vegard Søraunet går til John Fredriksen

 3. Odin-fondene kutter analytikere fra flere meglerhus

 4. Odin kjøper seg opp i XXL: – Dette er en kjøpsmulighet

 5. H&M letter på nettsløret – selger for 29 milliarder kroner online