Børsnykomling i pluss

Kværner øker omsetningen.

RINGER BJELLA: Her er Kværner tilbake på Oslo Børs.
Publisert:

Kværner, selskapet i Aker-sfæren som gjenoppstod på Oslo Børs i juli, leverer et driftsresultat på 180 millioner kroner i andre kvartal av 2011.

I samme periode i fjor var driftsresultat minus 48 millioner kroner.

Omsetningen i andre kvartal endte på 3.947 millioner kroner, mot 2.842 millioner kroner for ett år siden. Dermed økte omsetningen med 39 prosent.

- Vi leverer et solid resultat i 2. kvartal selv etter tap på Blind Faith-prosjektet og tapsavsetninger på Longview-prosjektet, sier konsernsjef for Kværner ASA Jan Arve Haugan i en pressemelding.

Tar tap

Blind Faith, som Haugan refererer til, er et plattformunderstell i Mexicogolfen. Kværner og Aker Solutions ble i juni dømt til å betale 220 millioner kroner av kostnadsoverskridelsene på plattformprosjektet.

«Dette resulterte i et regnskapsmessig tap for Kværner på 165 millioner kroner i 2. kvartal 2011,hvorav kontanteffekten var på negative 42 millioner kroner i samme kvartal. I tillegg har Kværner gjort en tapsavsetning på 50 millioner dollar (278 millioner kroner) i forbindelse med Longview prosjektet i 2. kvartal,» skriver selskapet i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Aker Solutions leverer under forventning

Synkende ordreinngang

I motsetning til storebror Aker Solutions rapporterer Kværner om fallende ordreinngang.

Ordreinngangen i andre kvartal var på 1.607 millioner kroner, mot 2.048 millioner kroner i andre kvartal av 2010.

«Per 30.juni i år var ordrereserven 13.296 millioner kroner, en reduksjon på 2.380 millioner kroner fra utgangen av 1. kvartal,» skriver Kværner i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Solid fra Aker Drilling

Kværner

Publisert: