Pepsico forbedrer resultatet og annonserer spareplan

Pepsico annonserte en ny spareplan og økt aksjeutbytte da de torsdag la frem et kvartalsresultat som omtrent var på linje med det analytikerne forventet. 

BETALER UT MER: Pepsi leverer et forbedret kvartalsresultat og annonserer at de øker utbetalingene til aksjonærene.

Seth Perlman
Publisert:,

Leskedrikkprodusenten Pepsico la torsdag fram sitt resultat for fjerde kvartal 2013.

Resultatet etter skatt endte på 1,74 milliarder dollar, tilsvarende rundt 10,6 milliarder kroner. Det en forbedring på 4,9 prosent fra tilsvarende periode året før, da resultatet endte på 1,66 milliarder dollar.

Per aksje tilsvarer det en resultat på 1,12 dollar. En undersøkelse gjort av Bloomberg viser at analytikerne forventet et resultat på en dollar per aksje, og således slo selskapet forventningene.

Totalt kom inntjeningen på 20,12 milliarder dollar, en økning på mindre enn en prosent sammenliknet med året før. Ifølge en undersøkelse gjort av Thomson Reuters forventet analytikerne her et resultat på 20,16 milliarder dollar.

Samtidig med offentliggjøringen av kvartalsresultatet fortalte selskapet om sin nye spareplan. Ved å investere i automasjon ønsker de å spare 5 milliarder dollar over de neste fem årene.

For å demonstrere sin egen tro på selskapet annonserte Pepsico torsdag at de vil øke aksjeutbyttet og kjøpe tilbake egne aksjer. Totalt vil selskapet bruke 8,7 milliarder på dette i 2014, en økning på 35 prosent.

Les også:

Omveltning i bryggeribransjen: Ras av arbeidsplasser, men ingen konkursfryktMindre brusdrikking i USA - Pepsico tjener merPepsico satser milliarder på lagselv-brus