Statoil gir mer til eierne

Oljeselskapets ledelse legger frem nye planer i London fredag. Varsler økt utbytte.

SKAL SPARE INN: - Strategien vår for verdiskapning og vekst ligger fast, men vi gjør noen viktige endringer. Strengere prioritering mellom prosjekter og et omfattende effektiviseringsprogram vil forbedre vår kontantstrøm og lønnsomhet. Vår sterke balanse muliggjør prioritering av utbytte til aksjonærene og tilbakekjøp av aksjer, sier konsernsjef Helge Lund.

Erlend Aas
 • Even Landre
Publisert:

I forbindelse med at Statoil avholder kapitalmarkedsdag i London fredag, varsler selskapets styre at det foreslår en økning i utbyttet for 2013.

Utbyttet økes til 7,00 kroner fra 6,75 kroner i 2012.

Styret i Statoil vil også foreslå kvartalsvise utbyttebetalinger overfor generalforsamlingen.

Les også

Statoil kutter 30 milliarder i investeringsbudsjettet


Avhengig av godkjennelse fra generalforsamlingen, betyr dette at Statoil i 2014 vil foreta to kvartalsvise utbetalinger av utbytte i tillegg til det årlige utbyttet for 2013.

Statoil kunngjør også at selskapet tar sikte på å benytte tilbakekjøp av aksjer mer aktivt fremover, basert på inntekter fra transaksjoner, kontantstrøm og en sterk balanse.

Under kapitalmarkedsoppdateringen i London legger konsernsjef Helge Lund frem selskapets oppdaterte forventninger for 2014-16.

- Strategien vår for verdiskapning og vekst ligger fast, men vi gjør noen viktige endringer. Strengere prioritering mellom prosjekter og et omfattende effektiviseringsprogram vil forbedre vår kontantstrøm og lønnsomhet. Vår sterke balanse muliggjør prioritering av utbytte til aksjonærene og tilbakekjøp av aksjer, sier Lund.

E24 dekker Statoils kapitalmarkedsdag i London.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Equinor

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Statoil kutter 30 milliarder

 2. Statoil kutter 30 milliarder i investeringsbudsjettet

 3. Dropper program for utbytteaksjer og øker investeringene

 4. Vil kutte mer og frigjøre 30 milliarder i året

 5. Betalt innhold

  Statoil leverer sterke tall