– Risikoen ved ikke å akseptere budet vil kunne være høy

Tommel opp eller tommel ned? Slik vurderer ekspertene budet på Aurora LPG.

ETTERTRAKTET: BW LPG er på frierferd til Auroras aksjonærer.

Foto: Selskapet
  • Anders Park Framstad
Publisert:

Denne uken ble det kjent at Sohmen-familiens BW ønsker å sluke gassfraktrederiet Aurora LPG. Etter å ha kjøpt seg opp i både selskapets egenkapital og obligasjonsgjeld, ble det tirsdag fremmet et bud på alle aksjene i selskapet.

Aksjonærer som ønsker å selge, kan velge mellom en kombinasjon av BW LPG-aksjer og kontanter eller et rent kontantbeløp.

– Kursutviklingen i BW LPG vil kunne bli avgjørende for hvilken løsning som ser mest attraktiv ut, skriver DNB Markets i sin morgenrapport.

Meglerhuset påpeker at Aurora kan måtte trenge friske penger innen rimelig tid. Markedet for frakt av LPG (flytende petroleumsgass) er ikke det beste.

– Dersom ratenivået i LPG-markedet holder seg på dagens nivå i månedene fremover, vil Aurora LPG på våre estimater ha behov for ny likviditetstilførsel innen fire til seks måneder. Risikoen ved ikke å akseptere budet vil derfor kunne være høy, sier analytikerne.

DNB Markets har en holdanbefaling på Aurora med kursmål 11 kroner, og en kjøpsanbefaling på BW LPG med kursmål 43 kroner per aksje.

Venter nytt utspill

Et åpent spørsmål for aksjonærer som vurderer å takke ja til tilbudet, er om det kan lure et høyere konkurrerende eller forbedret bud rundt hjørnet.

Ut fra prisingen i markedet etter at budet ble kjent har det ikke sett ut som sannsynligheten for dette vurderes som spesielt høy, og analytikerkorpset virker heller ikke å ha ståltro på dette.

Finansavisen erfarer imidlertid at tilrettelegger Sparebank 1 Markets de siste dagene har arbeidet intenst for å skaffe forhåndsaksepter for budet blant Auroras aksjonærer, men fått dårlig respons.

Ifølge avisen mener da også Fearnley Securities shippingteam at det vil være nødvendig å øke prisen noe for å oppnå tilstrekkelig aksept, til tross for at de mener at budet er «fair».

Det vises for øvrig til at Aurora tidligere har slått tilbake et oppkjøpstilbud fra Avance Gas

– Ledelsen i Aurora sto hardt imot et oppkjøp fra Avance, og jeg vil tro den også vil stå opp mot dette. Det er nærliggende å vente et eller annet utspill. Sånn sett ligger det vel et visst håp i markedet om at prisen kan komme noe opp, sier Eirik Haavaldsen i Pareto Securities.

Avance Gas avviser at det er aktuelt å legge inn noe konkurrerende bud.

Kan gi stor oppside

Budet på Aurora lyder på 0,3175 aksjer i BW LPG pluss 6,15 kroner i cash, eller 12,30 kroner kontant på labben.

Basert på sluttkurs 20,82 kroner for BW LPG-aksjen i går er det kombinerte alternativet verdt 12,76 kroner, drøyt 46 øre mer enn kontantbudet.

Dersom aksjen skulle stige til noe i nærheten av DNB Markets kursmål, vil imidlertid premien for å velge aksjer stige betraktelig til i størrelsesorden 7,5 kroner per aksje.

DNB Markets ligger over snittet i analytikerkorpset. Gjennomsnittlig kursmål hos 15 analytikere hos Factset er 32 kroner per aksje (kjøp).

Les også

Gassfraktrederiet BW LPG vil sluke konkurrent

Les også

– Må være trøstesløst for andre å forsøke å by på selskapet

Les også

En rekke av nynoteringene har blitt til aksjonærmareritt

Her kan du lese mer om

  1. BW LPG
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Gassfraktrederiet BW LPG vil sluke konkurrent

  2. – Må være trøstesløst for andre å forsøke å by på selskapet

  3. Sohmen-familiens BW LPG sluker konkurrent

  4. Annonsørinnhold

  5. Analytikernes dom over foreslått gassfraktfusjon: Vil fremstå mye sterkere sammen

  6. Betalt innhold

    Kort forklart: Tre ting å tenke over før XXLs reparasjonsemisjon