«Tyvstarter» resultatsesongen med overraskelse

Stolt-Nielsen Limited melder om resultatfall – men leverer bedre enn fryktet.

FØRST UTE: Stolt-Nielsen, her ved konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen, har lagt frem kvartalstall.

Jan Petter Lynau VG
Publisert:

Stolt-Nielsen Limited har torsdag morgen lagt frem sine tall for første kvartal, og melder om fallende inntekter og et svakere resultat. Bunnlinjen er imidlertid noe bedre enn analytikerne fryktet.

Selskapets topplinje endte på 464 millioner dollar i perioden, ned fra 487,7 millioner i samme periode året før. Driftsresultatet ble 57,8 millioner dollar, ned fra 71,5 millioner.

Bunnlinjen viser et netto resultat på 30,4 millioner, en nedgang fra 38,8 millioner i første kvartal 2015.

Det var på forhånd ventet at selskapet skulle melde om driftsinntekter på 491 millioner dollar, et driftsresultat på 49,4 millioner og et netto resultat på 20,6 millioner. Dette ifølge SME Direkt for TDN Finans.

Labert globalt marked

Nedgangen kan i noen grad forklares med færre dager med aktivitet for Stolt Tankers.

Også Stolt Tank Containers leverer svakere, grunnet press på prisene. Samtidig vises det til bedring innen Stolthaven Terminals og Stolt Sea Farm.

– Fremover venter vi for Stolt Tankers at det andre kvartalet, og muligens også det tredje, i stor grad vil se ut som det første kvartalet, men med færre tapte driftsdager. Utsiktene på lengre sikt for Tankers er avhengige av hvordan spotmarkedet holder seg, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i en kommentar.

Det vises til at lavere råvarekostnader har ført til at den kjemiske eksporten ut av Mexicogolfen har vært solid, hvilket er et lyspunkt i et ellers labert globalt marked.

– Vi er fortsatt bekymret for på virkningen på ordreboken, og forsinkelser og kanselleringer ser mer sannsynlig ut, sier Stolt-Nielsen.

Det er ventet at grep for å bedre utnyttelsen og forbedre lønnsomheten og driften vil gi full effekt først fra 2017.

Les også

Kommentar: Gå inn tidlig her for å få en hyggelig kursoppgang

Les også

Derfor går Siem Shipping-resultatet «bananas»

Les også

For ett år siden spådde han dagens rekordlave oljepris

Her kan du lese mer om