Norwegian kansellerer flyginger mellom Oslo og Milano

Norwegian har besluttet å kansellere flyginger fra Norge til Nord-Italia etter at Utenriksdepartementet frarådet reiser til området.

Illustrasjonsbilde.
Publisert:

«På bakgrunn av nytt reiseråd fra Utenriksdepartementet og anbefalinger fra helsemyndighetene, har Norwegian besluttet å innstille sine tre ukentlige flyginger mellom Oslo og Milano», opplyser Norwegian i en uttalelse til E24 fredag kveld.

«Kunder som har bestilt billett til Milano med Norwegian vil bli kontaktet av vårt kundesenter», skriver selskapet videre.

Flyselskapet fortsetter å fly ruten Oslo-Roma, samt andre ruter til Italia som ligger i områder som ikke er rammet av reiserådene.

Selskapet har også sagt at situasjonen er under kontinuerlig vurdering og det kan komme flere endringer og kanselleringer.

Norwegian sa først fredag at trafikken foreløpig gikk som normalt, selv om både Folkehelseinstituttet og Utenriksdepartementet denne uken har gått ut og frarådet reiser til området. Nå har selskapet altså besluttet å ikke fly til Milano likevel.

Fredag ettermiddag skrev departementet at norske myndigheter «fraråder reiser til regionene Piemonte, Lombardia, Emilia-Romagna og Veneto som ikke er strengt nødvendige». Milano er blant byene som ligger i Lombardia.

Tirsdag opplyste SAS at de stanser alle sine flyginger til Nord-Italia.

Tilbyr ombooking

Flyselskapet Norwegian sendte tidligere på dagen ut nye retningslinjer i kjølvannet av Covid-19-utbruddet (coronaviruset).

«I forbindelse med økningen av antall henvendelser angående COVID-19, tilbyr Norwegian nå gratis ombooking av billetter som har blitt kjøpt i perioden 6.–19. mars 2020», skriver selskapet.

«Dette gjelder flyginger som finner sted i perioden 7. mars til 31. august 2020, bortsett fra innenriksflyginger i Norge, Sverige, Danmark og Finland, samt flyginger innenfor Norden», skriver selskapet videre.

Man kan ikke endre destinasjon på billetten, men bare datoen. I tillegg må man betale en eventuell prisdifferanse til den nye billetten.

«Vi tillater også gratis ombooking på eksisterende reiser kjøpt til og fra Italia», understreker selskapet.

Utbruddet av coronaviruset og tiltakene som iverksettes for å hindre spredning slår nå hardt inn i en rekke næringer, og dette gjelder særlig reiselivsnæringen.

Flyselskaper, hoteller, konferansesentre og andre aktører merker nå kanselleringer og kundefall. Senest fredag varslet Oslo Plaza at de må permittere ansatte.

I flyselskaper som Ryanair og SAS er det innført ansettelsesfrys, og både de, Lufthansa, Norwegian og andre selskaper leter nå desperat etter måter å kutte kostnader på for å bygge opp en forsvarsverk mot stormen som nå slår inn.

– Etterspørselen er preget av usikkerhet

Norwegian varslet torsdag, i sin trafikkrapport for februar måned, at selskapet ikke lenger kan stå inne for guidingen som tidligere har blitt gitt for resultatene i 2020. Dette har en rekke andre flyselskaper også varslet.

Da resultatprognosen kom 13. februar – før utbruddet hadde blitt så alvorlig – varslet Norwegian at de siktet mot et uspesifisert overskudd på bunnlinjen i 2020 (gitt at Boeings Max-fly kom tilbake i luften rundt september).

– Vi har per i dag solgt over to tredjedeler av de tilgjengelige setene i mars måned. Selv om etterspørselen akkurat nå naturlig nok er preget av usikkerhet opplever vi fremdeles at folk bestiller billetter, særlig for reiser i nær fremtid, sier Sandaker-Nielsen.

– Hvordan ser en «normal» mars måned ut for dere til sammenligning?

– Det er som en «normal» mars, sier Sandaker-Nielsen.

– Vi jobber nå med å justere ruteprogrammet for at det skal være så godt tilpasset etterspørselen som mulig. Endringer vil bli annonsert så snart de er klare, fortsetter han.

Aksjekursene til en rekke flyselskap har falt kraftig i det siste, inkludert Norwegians. Informasjonsdirektøren påpeker at det er mange som ønsker oppdatert informasjon som følge av kursutviklingen, markedsuroen og konsekvensene av coronaviruset.

– Norwegian vil gi informasjon om dette på ordinært vis via Oslo Børs og ber om forståelse for at dette er en situasjon som endrer seg fortløpende, sier Sandaker-Nielsen og viser for øvrig til selskapets resultatvarsel og trafikkrapport som ble sluppet torsdag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om