Nå er én bitcoin verdt over 10.000 dollar for første gang

Etter en eventyrlig vekst den siste halvannen uken, har prisen for én bitcoin for første gang nådd milepælen 10.000 dollar.

MILEPÆL: Prisen for én bitcoin har for første gang nådd 10.000 dollar.

Foto: Dado Ruvic Reuters
  • Eivind Bøe
  • Sindre Hopland
Publisert:

Søndag for litt over én uke siden passerte prisen for én bitcoin 8.000 dollar for første gang. Nøyaktig én uke senere passerte den 9.000.

Det skulle bare gå to dager før neste milepæl var nådd. I 13-tiden tirsdag passerte bitcoin for første gang 10.000-dollarmerket, tilsvarende 82.000 norske kroner, melder Coinmarketcap.

Ikke alle kryptobørser hvor man kan handle bitcoin opererer med en pris på 10.000 dollar, både på amerikanske Coinbase og Bitfinex koster en bitcoin tirsdag ettermiddag rundt 9.900 dollar.

På Sør-Koreas største kryptobørs Bithumb, som forøvrig også er en av verdens største børser målt i volum har prisen nådd 10.900 dollar.

Det er en tendens at prisen for bitcoin og annen kryptovaluta er noe høyere enn gjennomsnittet på asiatiske børser, og noe lavere på europeiske kryptobørser.

På bitstamp, lokalisert i Slovenia og en av Europas største børser målt i volum, koster en bitcoin 9.911 dollar tirsdag formiddag.

Rakettfart

Den seneste uken er bitcoin opp 23,37 prosent, viser tall fra CoinMarketCap.

Det siste døgnet alene har det blitt handlet bitcoin på verdens børser for 5,4 milliarder dollar, det vil si 44,2 milliarder kroner.

Oppsvinget forklares med at store investorer har begynt å vise interesse for valutaen på en annen måte enn før, skriver NTB.

I tillegg har selskapet CME Group, som driver flere børser for handel med verdipapirer, besluttet å tillate handel med bitcoin. Dette er første gang den uoffisielle nettvalutaen slipper til på en stor børs.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Bitcoin

Flere artikler

  1. Bitcoin mer verdt enn Oslo Børs' seks mest verdifulle selskaper

  2. Doblet seg på 19 dager: Nå er bitcoin verdt over 20.000 dollar

  3. Bitcoins markedsverdi stiger til 1.000 milliarder dollar

  4. Annonsørinnhold

  5. Tror thanksgiving står bak ellevill bitcoin-oppgang

  6. Ripple-verdien halvert på under en uke