Kraftig salgsfall for Kid etter pandemierklæring

Viruskrisen senket Kids inntekter i første kvartal.

Investor Bjørn Rune Gjelsten er storaksjonær i butikkjeden Kid Interiør.

Gisle Oddstad
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

For første kvartal som helhet falt inntektene for Kid Interiør med 3,7 prosent til 287 millioner kroner. Det sammenlignbare salget endte ned fire prosent.

Nettsalget hoppet samtidig 31,7 prosent i årets tre første måneder.

Da Verdens helseorganisasjon 11. mars erklærte coronaviruset som en pandemi, falt Kids omsetning med mellom 23 og 24 prosent resten av kvartalet.

– Etter de første dagene med salgsfall har etterspørselen gradvis forbedret seg, spesielt i Norge, fremhever Kid.

Vurderer utbyttet

Samlet er nå 690 av Kids butikkansatte i Norge permittert.

Hos svenske Hemtex, som Kid kjøpte i fjor, blir ansatte permittert fra starten av april.

Kid varsler samtidig at investeringene (capex) fremover kan bli betydelig redusert i kjølvannet av viruskrisen. Et gjeldsavdrag på 50 millioner kroner i april vurderes også å utsettes til november, og også skatte- og avgiftsbetalinger vurderes å utsettes for å bedre likviditeten på kort sikt.

Kid-styret vil også, som mange andre børsselskaper, i slutten av april vurdere å justere på det foreslåtte utbyttet i mai, fremgår det. Styret har foreslått et utbytte på 2,4 kroner per aksje for 2019.

De fleste av Kids varer er allerede sendt, men selskapet forbereder seg på mulige utsettelser da land som India, Pakistan og Bangladesh enten forbereder å stenge ned produksjonen sin eller har besluttet å gjøre det.

Med mer permanent nedstengning i disse landene, vil Kid også forberede seg på utsatte leveringer sent i tredje kvartal og tidlig i fjerde kvartal.

Interiørkjedens aksje er så langt i år ned 12,27 prosent til kurs 43,6 kroner på Oslo Børs.

Varslet permitteringer

Kid Interiør meldte tidligere i mars at de som følge av corona-pandemien «for tiden opplever redusert omsetning ettersom antallet kunder som besøker kjøpesentre og våre butikker faller».

Selskapet varslet derfor at de hadde sendt ut permitteringsvarsler til et antall ansatte, både i butikkene og ved hovedkontoret.

– Vi har varslet permitteringer til alle ansatte i butikkene og til noen som jobber med vareforsyningen vår. Totalt er det om lag 1.100 som har fått varsel om at de kan bli permittert, uttalte konsernsjef Anders Fjeld.

Selskapet skriver at de følger situasjonen tett og at selskapet «er i en solid finansiell situasjon, med tilstrekkelig likviditet til å møte den nåværende situasjonen».

Kid legger frem den fulle rapporten for første kvartal 19. mai.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aksjelive
  2. Kid

Flere artikler

  1. Kid økte inntektene på tross av pandemien

  2. Gjelstens butikkjede Kid varsler 1.100 ansatte om permitteringer

  3. Hydro har permittert 1400 ansatte

  4. Annonsørinnhold

  5. Kværner tør ikke spå utviklingen i 2020: 225 er permittert for å kutte kostnader

  6. Aker Solutions tror inntektene vil falle med 30 prosent i år