Equinor selger 25 prosent av tysk havvindpark for fem mrd.

Publisert:

Saken oppdateres.

Equinor selger en andel på 25 prosent i den tyske havvindparken Arkona for 500 millioner euro, tilsvarende fem milliarder kroner, ifølge en pressemelding.

Kjøperen er et fond håndtert av Credit Suisse Energy Infrastructure Partners.

Selger halvparten

I dag har Equinor en eierandel på 50 prosent i vindparken, og vil dermed beholde en andel på 25 prosent etter salget.

Arkona ligger i den tyske delen av Østersjøen, og opereres av RWE Renewables. Equinor gikk inn som eier i prosjektet i 2016.

– Nedsalget viser Equinors evne til å skape verdier fra utviklingen av havvindprosjekter. Aktiv porteføljeforvaltning gjennom prosjekters levetid er en viktig del av vår havvindstrategi, sier Pål Eitrheim, konserndirektør for Nye energiløsninger i Equinor i pressemeldingen.

Må myndighetsgodkjennes

– Arkona ble levert på tid og under budsjett, og har vist gode resultater siden vindparkens oppstart. Nå er prosjektet kommet over i driftsfasen og utbyggingsrisikoen er fjernet, og vi er da glade for å ønske Credit Suisse Energy Infrastructure Partners velkommen som samarbeidspartner, fortsetter han.

Transaksjonen, som må bli godkjent av myndighetene, forventes å bli sluttført i løpet av fjerde kvartal i år.

– Vi er glad for å inngå samarbeid med to av de meste erfarne havvindaktørene i energisektoren, samtidig som vi utvider vårt forhold til RWE Renewables. Arkona er vår første investering i havvindmarkedet, og vi har identifisert denne sektoren som en investeringsprioritet, sier Roland Dörig, ledende partner for Credit Suisse Energy Infrastructure Partners i meldingen.

Publisert: