Stor Nel-appetitt blant småinvestorer

Nel-aksjens himmelferd stoppet brått, men appetitten på hydrogenaksjer er fortsatt stor hos de mindre investorene som handler gjennom Nordnet.

STORE SVINGNINGER: Nel-aksjen har vært en investorfavoritt, men kursen har svingt mye i det siste. Illustrasjonsfoto.

Foto: Nel Hydrogen
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Hydrogenselskapet var en av rakettene på Oslo Børs. Fra siste halvdel av april til slutten av mai steg kursen fra drøye seks til over ni kroner – en oppgang på 50 prosent.

Nå står kursen i syv kroner igjen.

Det kan dog endre seg raskt tirsdag morgen etter en ekspolosjon ved en av stasjonene som har blitt bygget av samarbeidsprosjektet mellom Uno-X og Nel, Uno-X Hydrogen.

– Nel får nok dessverre en smell i morgen grunnet eksplosjonen, skrev investeringsøkonom Mads Johannesen på Twitter mandag kveld.

Mot strømmen

Under fallet forrige uke gikk Nordnet-kundene mot strømmen. De kjøpte Nel-aksjer for 294 millioner kroner og solgte for 194 millioner, hvilket gir et nettokjøp på 55 millioner kroner, ifølge nettmeglerens statistikk frem til torsdag.

Småinvestorene omsatte dermed Nel-aksjer for 488 millioner kroner, det femdobbelte av det nest mest omsatte selskapet hos nettmegleren, forteller investeringsøkonom Mads Johannesen til E24.

Også nettokjøpet av hydrogenaksjen var fem ganger høyere enn det neste selskapet på listen.

E24 (+): Hvem er Nels mystiske storaksjonær?

Falt etter storsalg

– Dette har vært en favoritt blant kundene våre i veldig lang tid. Vi så et ganske kraftig nedsalg i forrige måned. Kundene begynte å selge da aksjen var på høye nivåer, men de er tilbake og kjøper etter nedsalget fra H2 Holding, sier Johannesen.

Fallet forrige uke tiltok etter at nest største og tredje største aksjonær, henholdsvis F9 Investments LLC og H2 Holding, solgte aksjer tilsvarende 9,3 prosent av alle utestående aksjer i Nel, til en rabatt på ti prosent fra sluttkurs dagen før.

Fjerde største aksjonær er Gambak-fondet til forvalteren Alfred Berg, som har vært med siden starten i Nel.

Mads Johanessen er investeringsøkonom i Nordnet.

Foto: Nordnet

– Fallet er ikke så unaturlig i og med at vesentlige aksjonærer solgte betydelige andeler etter den voldsomme oppgangen, og dermed måtte gi en saftig rabatt, sier porteføljeforvalter Leif Eriksrød.

Les også: Forvalter om Nel-aksjen: – Det tok litt av

– Høyrisiko-aksje

Han sier at Nel hele tiden har vært en aksje med høy risiko.

– Selskapet er i et tidlig stadium, man tjener ikke penger. Vi har hele tiden sett på dette som en høyrisiko-aksje. Men det har vært mange imponerende kontrakter som har kommet. Derfor har aksjen gått så veldig.

NEL-AKSJEN I ÅR: Kursen var på det høyeste over ni kroner, men har siden falt til rett over syv kroner.

Foto: Infront

Nels kontraktsmeldinger har denne våren bestått av blant en fyllestasjon til hydrogenbusser i London, den første bestillingen fra Canada, seks stasjoner i Sør-Korea og levering av en elektrolysørløsning til et svensk pilotanlegg for produksjon av fossilfritt stål.

Nel produserer hydrogenfyllestasjoner ved sitt anlegg i Danmark, og ved anlegget på Notodden lages elektrolysører, som bruker strøm til å skille ut hydrogen fra vann.

Forrige uken varslet hydrogenselskapet og komposittselskapet Hexagon Composites at de går inn i et konsortium med Ballard Power Systems, Wrightbus, Ryse Hydrogen og Everfuel Europe for å kommersialisere hydrogenbusser i Europa.

Les også

Eksplosjonen i Sandvika: Alle stasjonene fra samarbeidsprosjektet med Uno-X og Nel stenges

Porteføljejustering

Alfred Berg-fondet reduserte sin beholdning med to millioner aksjer i løpet av uken som ble avsluttet 29. mai, viser den siste tilgjengelige aksjonærstatistikken.

Fondet satt likevel fortsatt på 33,8 millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 2,78 prosent.

– For vår egen del er årsaken til salget at aksjen hadde gått så innmari mye at den fikk en økt vekt i porteføljen. Det er en liten reduksjon, og noe vi gjør i alle aksjer når dette skjer, sier Eriksrød.

Les også

Nel og Hexagon skal rulle ut hydrogenbusser i Europa

Les også

Partner tror Nel-aksjen har opplevd ketchupeffekt

Les også

Nel: Enorme muligheter for grønn hydrogen, utfordringen er å velge

Her kan du lese mer om

  1. Nel
  2. Oslo Børs
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Forvalter tror Nel surfer på grønn bølge: Aksjen nesten doblet siden nyttår

  2. Småsparere kvittet seg med Nel-aksjer i juni

  3. Nordnet: Private investorer solgte unna Nel og Tesla i mars

  4. Annonsørinnhold

  5. Nel-aksjen til værs på Oslo Børs

  6. Nel hentet 846 millioner kroner