Har kjøpt utenlandsk eiendom for 100 milliarder

Norske eiendomsselskaper har de siste årene handlet kraftig i utlandet.

Publisert: Publisert:

Høye norske eiendomspriser, behov for risikospreding, og store summer som skal investeres i eiendomsmarkedet tvinger norske eiendomsselskaper ut av landet på jakt etter gode kjøp, skriver Dagens Næringsliv.

Store summer

Avisen har kartlagt 25 norske selskaper som i løpet av få år har kjøpt utenlandske eiendommer for nærmere 100 milliarder kroner, ifølge selskapenes egne tall.

Børsnoterte Acta

OSE

ACTA

er desidert størst med 30 milliarder kroner investert i utenlandsk eiendom. Hittil i år har selskapet solgt seg ned i Norge og handlet eiendom for 10 milliarder kroner i utlandet.

Les også: Acta handler på Manhattan.

Ikke godt nok hjemme

- I prosjektene vi har sett i Norge den siste tiden har vi ikke klart å regne hjem en god nok avkastning for våre kunder. Vi tror eiendomsprosjektene i Tyskland, USA og Latvia har et bedre potensial i tiden fremover, sier investeringsdirektør Geir Inge Solber til Dagens Næringsliv.

Hittil i år er ti nye fondslignende eiendomslelskaper blitt etablert. Alle satser helt eller delvis på å tilrettelegge for utenlandske eiendomskjøp på vegne av norske investorer

Publisert:

Her kan du lese mer om