Analytikere venter coronatiltak fra Subsea 7: – Kommer nok til å gjøre store kutt

Subsea 7-resultatet spås å snu til pluss i årets første kvartal. Analytikerne venter at selskapet fremover jekker ned driftskostnadene og investeringene sine i møte med oljekrisen. – Jeg tror de vil klare seg, sier Haakon Amundsen i ABG Sundal Collier.

Subsea 7-aksjen har falt tungt i år, men selskapet er blant dem analytikerne er mest positive til, mye fordi det har en sterk balanse.

Subsea 7
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Oljeservicebransjen tynges hardt av det brutale oljeprisfallet. Det ventes bredt at leverandørselskapenes aktivitetsnivå vil falle kraftig i takt med at oljeselskapenes investeringer strupes.

Torsdag skal undervannsentreprenøren Subsea 7 i resultatilden, og ABG Sundal Collier-analytiker Haakon Amundsen sier til E24 at han vil følge med på hvordan krisen påvirker selskapet på kort og lang sikt.

– Det ene er den kortsiktige påvirkningen av Covid-19 på driften i dag og hvordan de klarer å gjennomføre ordreboken. Samt hvor mye det vil ha å si på marginen i første halvår.

– Det andre er hvordan oljeprisfallet vil påvirke ordreinntaket og de litt mer langsiktige utsiktene, og hvordan selskapet skal møte aktivitetsfallet. Blant annet hvor mye de skal kutte og hvordan de prioriterer med tanke på balansen, sier analytikeren.

– Tror de vil klare seg

ABG Sundal Collier tror Subsea 7 kommer til å melde at det tar grep i forbindelse med rapporten før årets første kvartal. Det har en rekke andre selskaper i samme segment allerede gjort.

– De kommer nok til å gjøre store kutt på driftskostnader og investeringskostnader, sier Amundsen.

Analytikeren tror imidlertid at selskapet, som har netto kontanter og lite gjeld, kommer seg gjennom krisen.

– De har historisk vært flinke til å bruke fleksibilitet i kostnadsbasen og har god balanse. Så jeg tror de vil klare seg, sier Amundsen.

Subsea 7-resultatet før skatt er ventet å lande på 10 millioner dollar for årets kvartal, opp fra minus 29 millioner dollar i samme periode i fjor, ifølge estimater Infront har hentet inn fra 14 analytikere for TDN Direkt. Inntektene tror analytikerne ender på 884 millioner dollar i første kvartal 2020, som er opp fra 859 millioner dollar i 2019.

Det ventes at Subsea 7s ordrebeholdning var 5,68 milliarder dollar ved utgangen av kvartalet. Til sammenligning var ordrebeholdningen 5,18 milliarder dollar ved utgangen av foregående kvartal, ifølge Infront TDN Direkt.

Venter nedskrivninger

Sparebank 1 Markets skriver i et notat at meglerhuset venter sterke resultater, da virusbruddet «ikke har påvirket driften altfor mye i første kvartal. Analytiker Tommy Johannessen venter imidlertid at andre kvartal blir verre. Han spår at selskapet vil måtte ta nedskrivninger, samt at det kutter i investeringsbudsjettet sitt.

Sparebank 1 Markets har en kjøpsanbefaling på Subsea 7, med et kursmål på 75 kroner. Oljeserviceaksjen, som har falt tungt i år, avsluttet til kurs 57,32 kroner onsdag. Gjennomsnittlig kursmål er 78,4 kroner per aksje, varierende fra 40 til 100 kroner, ifølge Infront TDN Direkt.

Pareto Securities mener oppdatert guiding, altså fremtidsutsikter, blir det viktigste å følge med på, skriver Infront TDN Direkt.

Meglerhuset bemerker Subsea 7 har hatt en sterk ordreinngang hittil i år, ifølge nyhetsbyrået.

«Dette reflekterer sanksjonerte prosjekter før coronaviruset og dette vil endes raskt ettersom ordreinngangen er forventet å være lavere for en forlenget periode», skriver Pareto, skriver Infront TDN Direkt.

Selv om det allerede er priset inn mye dårlige nyheter i Subsea 7-aksjen, ser Arctic Securities lite rom for positive datapunkter i de kommende rapportene fra selskapet, ifølge nyhetsbyrået.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Subsea 7
 3. Sparebank 1 Markets
 4. Oslo Børs

Flere artikler

 1. Analytiker: Riggkjempenes verdier vil barberes langt mer

 2. Norwegian-ras: Meglerhus tror selskapet vil bryte lånevilkår

 3. Kraftig resultatfall for Subsea 7

 4. Annonsørinnhold

 5. Analytikerne anbefaler Aker BP-kjøp før kvartalstallene

 6. Pareto ser større oppside i Odfjell Drilling