Markant oppgang på Oslo Børs – XXL endte opp over 10 prosent

Hovedindeksen endte i pluss, før temperaturen i resultatsesongen tar seg opp senere denne uken. I tillegg til flere børsferskinger bykset XXL-aksjen oppover.

POSITIV: Starten av denne uken er preget av oppgang for både Hovedindeksen og en rekke profilerte selskaper.
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1,09 prosent mandag.

XXL endte hele 10,13 prosent i pluss. Sportskjeden leverte resultater før helgen, og meldte om en omsetning på 2,17 milliarder kroner i første kvartal, mens mange av butikkene var stengte. I etterkant falt aksjen over 5 prosent fredag.

Samme dag meldte selskapet også at styreleder Hugo Maurstad har kjøpt aksjer i XXL for drøyt 9,6 millioner kroner. I tillegg har det kommet to positive analyser om selskapet.

Fisk og karbon til værs

Nynoterte Nordic Halibut gjør et byks på sin første dag på Børsen. Etter endt handel steg aksjen med 28,89 prosent, fra noteringskursen 24 kroner til 29.

Samtidig klatret også børsferske Statt Torsk oppover med 16,49 prosent.

I sen handel svingte kursen til Bergen Carbon Solutions bratt opp, og aksjen endte med en oppgang på 46,59 prosent for dagen.

Nel-aksjen har svingt i løpet av dagen. Ved stengetid er den Børsens tredje mest omsatte aksje og endte 2,13 prosent i pluss. Hydrogenselskapet meldte om en avtale med oljeserviceselskapet Aibel før børsåpning. De skal etter planen levere «storskala fornybare hydrogenprosjekter».

Oljeprisen har samtidig snudd nedover i løpet av mandagen. Ett fat handles ved Børsens stengetid for 65,1 dollar, ned 0,82 prosent siden midnatt.

Kraftig hopp for Hynion

Hydrogenselskapet Hynion markerer seg som en av dagens vinnere. Ved stengetid er aksjen opp 11,76 prosent til kurs 7,6 kroner.

Oppgangen kommer etter at selskapet meldte om et samarbeid med Hydrogenpro før helgen. I avtalen skal selskapene samarbeide om å levere hydrogen til Hynions stasjoner i fremtiden, og til stasjonen som allerede står klar i Porsgrunn. Hynion-aksjen steg mer enn 50 prosent på fredag etter nyheten.

Hynion børsdebuterte på Euronext Growth den 16. april, og hentet penger til en kurs på 2,5 kroner før børsdebuten.

På taperlisten finner vi Black Sea Property, som endte mandagen ned 10,06 prosent.

Svak ukestart

Utslagene på Børsen følger en blandet start på børsuken i Asia. De store indeksene endte mandagen med små utslag.

I USA stiger børsene på Wall Street svakt i tidlig handel mandag.

Les også

Dette skjer denne uken: Tungvekterne i resultatilden

Resultatrush fra gigantene

Resultatsesongen fortsetter med full styrke denne uken, og på torsdag skal flere av Oslo Børs’ største selskap i ilden: Equinor, DNB, Norwegian og Orkla skal levere rapporter.

Det er også klart for et resultatrush fra de amerikanske gigantene i løpet av uken. Tesla leverer sin rapport etter stengetid på Wall Street i kveld, før Microsoft og Alphabet leverer tall på tirsdag. Også Amazon, Apple og Facebook kommer med tall i løpet av uken.

I tillegg skal USAs sentralbank holde rentemøte på onsdag.

– Med andre ord blir det mye for investorene å ta innover seg de neste dagene, skriver Berntsen.

Publisert: