Sbanken til himmels etter oppkjøpsnyhet

Aksjen steg 30 prosent etter nyheten om at DNB vil sluke selskapet for 11,1 milliarder kroner.

Børsdagen
 • Maiken Svendsen
 • Fabian Skalleberg Nilsen
 • Hanna Ghaderi
 • Eivind Bøe
Publisert:

Aksjen til Sbanken ble mest omsatt torsdag, og steg 30,25 prosent til 104,2 kroner. Dermed er aksjekursen høyere enn budet til DNB, som var på 103,85 kroner per aksje.

DNB-aksjen steg 1,22 prosent til 182,85 kroner.

Hovedindeksen steg 0,6 prosent til 1.072,04 poeng.

Les også

DNB vil kjøpe Sbanken for 11,1 milliarder kroner

Lakseslakt

Den landbaserte lakseoppdretteren Atlantic Sapphire falt 21,88 prosent til 90 kroner. Nedgangen kommer etter at selskapet la ut årsrraporten for fjoråret og en oppdatering om slaktevolumet i første kvartal.

Atlantic Sapphire slaktet 421 tonn i USA i første kvartal, og 300 tonn i Danmark. Netto omsetning per kilo med totalt slaktevolum var på 6,8 dollar per kilo i USA og 37,0 danske kroner per kilo i Danmark i perioden. Fearnley Securities mener årsrapporten som ble publiserte parallelt «bommer på alle parametere», og mener også at førstekvartalstallene var svake.

«Oppsummert en veldig skuffende oppdatering og vi forventer at aksjen vil handle lavere i morgen», skrev analytiker Nils Thommesen onsdag.

Analytikeren venter et kapitalbehov på 50-100 millioner dollar for fase to av utbyggingen i Miami, som følge av høyere kostnader i 2020 og mindre kontantstrøm fra drift som følge av lavere volumer.

«Oppdateringer gir inntrykk av at læringskurven kan bli flatere og lenger enn opprinnelig planlagt, som vil påvirke lønnsomheten på kort sikt», heter det i oppdateringen.

Atlantic Sapphire fikk et resultat før skatt på minus 55,2 millioner dollar i 2020, sammenlignet med et resultat før skatt på minus 13,2 millioner dollar året før, fremgår det av selskapets årsrapport onsdag.

Omsetningen var 6,3 millioner dollar i 2020 (5,5), mens driftsresultatet endte på minus 47,2 millioner dollar (minus 13,5). Ebitda før verdijustering av biologiske eiendeler utgjorde minus 30,4 millioner dollar i 2020.

Fredriksen-aksjen hoppet

Det John Fredriksen-dominerte gassfraktrederiet Flex LNG fikk en sterk børsdag, aksjen endte opp 10,51 prosent til 92 kroner. Det skjer etter at rederiet inngikk avtale om faste kontrakteJohn Fredriksen er dominerende aksjonær i Flex LNG.r for fire skip.

Kahoot-aksjen steg 2,81 prosent. Den siste uken har investor Tore Aksel Voldberg kjøpt Kahoot-askjer for nær 60 millioner kroner. Siden januar har kursen falt 37 prosent fra 137 kroner.

Les også

Fredriksen-rederi inngår faste kontrakter for fire skip: – Åpner opp for voksende utbytter

Wall Street stiger

I USA stiger børsene etter sterke nøkkeltall og resultatslipp fra bankkjemper.

Det har også kommet oljenyheter siden Børsen stengte. IEA oppjusterte anslagene for oljebehovet, og tror verden vil trenge mer olje i år enn tidligere anslått.

Oljeprisen ligger på 66,73 dollar fatet, opp 0,74 prosent for dagen.

Les også

IEA oppjusterer anslagene ett år etter «black april»

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

 1. Oslo Børs falt markant sammen med Europa: – Trenger en pustepause

 2. Analytikere venter kraftig børshopp for Flex LNG

 3. Oslo Børs runder av uken på et nytt rekordnivå

 4. Fredriksen-rederi inngår faste kontrakter for fire skip: – Åpner opp for voksende utbytter

 5. Oslo Børs endte ned – Kryptoselskap steg mest av alle