Microsoft kjøper Linkedin

Det amerikanske IT-selskapet Microsoft kjøper det sosiale nettverket Linkedin.

KJØPER: Microsoft har mandag annonsert sitt største oppkjøp noensinne.
Publisert:

Det er duket for et skikkelig storoppkjøp i den amerikanske teknologisektoren, bekrefter Microsoft på sin blogg mandag.

Microsoft har nemlig inngått en bindende avtale om å kjøpe det sosiale nettverket Linkedin.

Prisen oppgis til 196 dollar per aksje, i en transaksjonen som verdsetter Linkedin til 26,2 milliarder dollar (inkludert selskapets kontantbeholdning). Dette tilsvarer omtrent 217 milliarder kroner.

Linkedin-aksjen stengte i går på 130,60 dollar, hvilket ga en markedsverdi på selskapet på 15,4 milliarder dollar. Dagens bud innebærer således en premie på ganske nøyaktig 50 prosent.

Oppgjøret vil finne sted i kontanter, og transaksjonen er ventet sluttført i løpet av det inneværende kalenderåret.

Storaksjonær med på laget

Avtalen innebærer at Linkedin-varemerket ivaretas, sammen med selskapets kultur og uavhengighet.

Jeff Weiner vil fortsatt være konsernsjef i selskapet, og rapportere direkte til Microsoft-sjef Satya Nadella. Både Weiner og Linkedins styreleder, grunnlegger og storaksjonær Reid Hoffman støtter transaksjonen.

– Jeg ser fantastiske muligheter for våre medlemmer og kunder og ser frem til å støtte denne nye og sammenslåtte virksomheten. Jeg støtter fullt ut transaksjonen og styrets avgjørelse om å forfølge den, og vil stemme for mine aksjer i tråd med deres anbefaling, sier Hoffman i en pressemelding.

Linkedin er et sosialt nettverk på internett med fokus på forretnings- og profesjonelle relasjoner. Selskapet ble etablert i 2002 – i stuen til nevnte Hoffman – og oppgir at de i dag har over 433 millioner brukere på verdensbasis.

Ikke overraskende er Linkedin en av dagens vinnere i førhandelen i USA, med en oppgang på rundt 48 prosent etter at nyheten ble kjent.

Rekordoppkjøp

For Microsoft sin del blir oppkjøpet det største i selskapets historie, der den forrige rekorden ble satt da selskapet slukte Skype for 8,5 milliarder dollar i 2011.

Ifølge Dow Jones skal kjøpet i hovedsak finansieres av nye låneopptak.

– Linkedin-teamet har skapt en fantastisk virksomhet sentrert rundt det å knytte sammen profesjonelle over hele verden, sier konsernsjef Nadella i en kommentar.

Microsoft mener at oppkjøpet vil ha en mildt utvannende effekt på rundt én prosent av justert resultat for resten av regnskapsåret 2017 og i 2018.

Selskapet opplyser for øvrig at de fortsatt skal gjennomføre et tidligere annonsert tilbakekjøp av aksjer på 40 millioner dollar innenfor den annonserte tidsrammen.

Les også

Microsoft og Facebook bygger undersjøisk kabel for raskere internett

Les også

Microsoft kutter 1.850 stillinger i telefonvirksomheten

Les også

Microsoft brakte kunstig intelligens til Twitter. Det gikk fryktelig galt

Publisert:

Her kan du lese mer om